Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
A TÉSZTÁHOZ:
15-15 dkg vaj, porcukor és őrölt dió,
4 tojás,
2 kiskanál kakaó,
7 dkg liszt,
sütőpor,
baracklekvár.
A DIÓS KRÉMHEZ:
20 dkg őrölt dió,
15 dkg porcukor,
1 dl erős feketekávé,
3 evőkanál rum.
A KÁVÉKRÉMHEZ:
3 tojás,
20-20 dkg cukor és vaj,
3 evőkanál feketekávé,
fél tasak vaníliaízű pudingpor.
A CSOKIÖNTETHEZ:
10 dkg cukor,
5 dkg vaj,
3 dkg kakaó,
2 evőkanál víz.
A DÍSZÍTÉSHEZ:2 dl tejszín.
A tésztához a vajat, a porcukrot, kevés sütőport és a tojássárgákat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaót, a darált diót, a lisztet, és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kikent, lisztezett tortaformába öntjük, és közepes hőmérsékleten megsütjük. Amikor kihűlt, baracklekvárral megkenjük.
A diós krémhez a diót összekeverjük a cukorral, majd leforrázzuk a kávéval, és beletesszük a rumot. A krémet rákenjük a tésztára.
A kávékrémhez a tojásokat, a cukrot és a kávét gőzön sűrűre főzzük, majd állandóan kevergetve hozzáadjuk a pudingport. Amikor már jó sűrű, levesszük a tűzről, kihűtjük, és belekeverjük a vajat. Ezt a krémet a diós krém tetejére kenjük.
A csokoládéöntet hozzávalóit összekeverjük, felforraljuk, majd amikor kihűlt, a tésztára öntjük. (Vigyázni kell, mert hamar sűrűsödik.)
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Diótorta
Csokipudingos torta
Tejszínes grillázstorta
Puncsos sztracsatella torta