Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
8 kis szelet comb,
20 dkg Lajta sajt,
5 dkg reszelt parmezán (vagy trappista) sajt,
1 kis doboz sűrített paradicsom,
2 gerezd fokhagyma,
1 tojás,
1 mokkáskanál rozmaring,
1 mokkáskanál kakukkfű és bazsalikom,
liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz,
olaj a sütéshez,
törött fekete bors, só.
Elkészítés:
Először elkészítjük a mártást, amellyel majd megöntözzük a húst. A paradicsompürét felengedjük 3 dl vízzel, megsózzuk és az összes fűszert (a fokhagyma kivételével) beleszórva felforraljuk. Fedő alatt 20 percig főzzük. Amíg a mártás fő, addig a megmosott és leszárított húst húskalapáccsal kissé megveregetjük, majd megsózzuk. Lisztbe, felvert tojásba, végül zsemlemorzsába hempergetjük, és forró olajban kisütjük, mint a rántott húst. A sajtot vékonyra szeleteljük, a fokhagymát megtisztítjuk és szétzúzzuk. Tűzálló tálba egymás mellé teszünk 4 szelet rántott húst, beborítjuk annyi sajttal, hogy a húsból semmi se látsszon ki. Erre újabb rántott hús kerül, amelyet ismét beborítunk a sajtszeletekkel. A fokhagymát belekeverjük a paradicsomos mártásba, és nyakon öntjük vele az ételt. A tetejét vastagon beszórjuk a reszelt sajttal. A tálat befedjük, és forró sütőben sütjük 25 percig. Nagyon finom étel, amelyhez leginkább vajon párolt alma vagy egyéb gyümölcs illik, de párolt rizzsel is kitűnő.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Rakott zöldbab sajttal
Túróval töltött lángos
Gombás krumplilángos
Töltött pogácsa