Sütés főzés: Zöldborsó leves kicsit másképpen

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Szeretem az ízeket keverni és újakat kialakítani.

Egy kanál zsir,

egy fej hagyma,

egy kanál apróra vágott medvehagyma,

kolbász kissebb darabokra vágva,

kapor,

két közepes méretű sárgarépa.

 

Ezeket oda tesszük a kályhára,hogy egy kicsit a zsirral dinszteljük azután felöntjük vizzel és ízesítjük vegetával.

Amikor ezek megföttek, azután tesszük bele a zöldborsót.

Amikor ez is megfött teszünk bele egy kis paradicsom pürét, és eresztékeljük. A leves tetejére teszünk pár szál petrezselyem zöldet.

Jó étvágyat.

Címkék: leves

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Barna Pap Mónika üzente 11 éve

Zsuzsánna azt gondolom mindenkinek így kellene akinek van lehetőse rá,magának megtermeljen mindent,össze sem hasonlítható a boltban kapható ételekkel,még a zsír sem.Én is így nőttem fel,és a mai napig Anyuék megtermelnek maguknak mindent.Én is szeretnék odáig eljutni mi is megtermeljünk magunknak mindent amit lehet.
Zsuzsánna továbbra is várjuk a receptjeidet,szerintem sokunknak tetszett a zöldborsó levesed.

Válasz

Albert Zsuzsánna üzente 11 éve

Köszönöm a sok hozzászólást a pozitívakat és a negatívakat.Én általában egészségesen főzők,mindent magam termelek meg a kertemben semmi nincs vegyszerezve.A zsír és a kolbász azt is mi magunk készítettük.Én nevelem a disznókat,csirkéket -tyúknak és ,hogy legyen tójás.Meg kell kóstolni az üzleti és a házi zsírt.Én minden fűszert csak mértékkel ízlés szerint teszem az ételbe,semmit nem viszek túlzásba.Én azt tartom ízlések és pofonok,vagy ahány ház annyi szokás.Tehát jó főzést mindenkinek.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Szeretném ismét megjegyezni, ami recept fent van, mert valaki veszi a fáradtságot és megossza velünk, a hozzászólások ne legyenek már kedv rontóak.
Kinek a pap kinek a papné.
Nagyon sokan szeretik az új érdekes ízhatást.
Én magam is mindig azt mondom nem szeretem a kaprot, amikor meg se kóstoltam még, mégis elfogadom a receptet, csak én nem teszek bele, és nem tűnik túlzásnak. Tervezem a használatát, mert a kertemben egy hatalmas bokor van.

Válasz

Bergendi Ciprián Ferenc üzente 11 éve

Tetszik ez a leves...bár én biztosan nem fogok bele kaprot tenni...ez számomra túlzásnak tűnik !!!

Válasz

Hibszky Anna üzente 11 éve

Marcsika nagyon tetszik a recepted. Én mindig zsírral főzök. Az olajat nem tudtuk megszokni. Koleszterinem jó. Nem kell mellé főételt készíteni. Egytál étellel mindenki jól lakik.

Válasz

Csete Imrene Marika üzente 11 éve

Marcsika! nagyon tetszik a válaszod és nagyon egyetértek veled.Gratulálok!!!( én sajnos beteg vagyok pár éve vigyáznom kellene az étrenddel, mégis ami jólesik bizony megeszem, legyen az zsíros, vagy épp egy darab kolbász akár szalámi, szalonna.Mindig a jó kiadós ennivaló elkészítésére törekedtem, mert többen ülünk midennap az ebédnél, kell a jól és ízletesen elkészített ebéd, amivel a dolgos családom " tűr" estig.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

A medvehagyma nagyon egészséges.
Szerintem minden jó,csak mértékkel.A zsír az legalább zsír és kész,míg például mostmár kiderítették,hogy mégiscsak inkább együnk vajat,mert a margarin tele van ttanszzsírokkal.Eddig nem volt jó a tojás,mostmár tökéletes táplálék.Akkor mit együnk? Szerintem vegyük elő a józan paraszti eszünket és együnk mindent mértékkel.
Az ősemberek csak zöldséget,gyümölcsöt ettek,tiszta volt a levegő,a víz,a természettel éltek együtt,mégis csak 20 évig éltek.
Zsuzsanna ez a leves biztos nagyon finom és egy változat,hogy sokfélét együnk.És legalább nem egyenízű leves.

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 11 éve

Judy nem értem miért kell egyből letámadni a másikat mert az nem úgy főz ahogy maga szokott (ha főz),persze ami ön szerint egészséges.Manapság mi az ami egészséges?Pl épp a hétvégén olvastam csak bio olívaolajat érdemes venni mert 43 olívaolaj mintából 6-ban rovarirtószer maradványokat találtak....
Nos várjuk a receptjeit!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Zsuzsánna!

Remélem nem vette el a kedved a recept írástól a hölgy hozzászólás.
Nagyon köszönöm, és továbbra is várom ötleteid.
3 napig nem voltam, így csak most vettem észre.
Sajnos előfordul kritizálnak de mást nem tesznek az oldalon.
Kellemes hétvégét kívánok neked.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Hurrá kedves Judy!
Nagyon örülök pozitív hozzáállásának, nagyon jó.
Azért 71 éves mert egészségesen táplálkozott!!!
Senki nem kérte te így készítse el.
Azt viszont meglehet tenni ne csak hurrázzon!!!
Írjon egészséges recepteket, sajnos a hasonló megnyilvánulók nem teszik csak osztják azt észt, és nem a receptet.
Amúgy kellemes hétvégét, és jó főzést.

Ez az amikor valaki bele akar kötni valamibe akkor úgy is talál valamit. A saját otthon elkészítésű vegetát, nem találta, pedig az is van fent.
Egyébként egy kanál házi zsírtól senki nem lesz érbeteg és még sorolhatnám.
Az olajakról olvasott már???????????
Olíva olajra sajnos mostanság nem mindenkinek futja pláne egy nyugdíjasnak.
Abból is nem mindegyik az igazi eredeti sajtolás.
Kolbászból pár karika is elég.
Ugyan abból is van olcsóbb és drágább is.
Bár ezt bizonyára jól tudja.

Válasz

További hozzászólások 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu