Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Erdélyi rakottas áposzta.Mónika receptjét csinálta meg a férjem.Finom voltnagyon/ill. még van is/csak a szalonna lemardt, de nélküle is jó volt. Örülök a receptnek.!! köszönöm.A tálalásért elnézést kérek, de a kacsasütőben sült és abban is fényképeztem le.
Recept :
Hozzávalók:
80 dkg apróra vágott vagy darált sertéshús,
1,5 kg savanyú káposzta,
1 nagy fej hagyma,
15 dkg kolbász,
2-3 gerezd fokhagyma,
15 dkg főtt rizs,
10 dkg húsos füstölt szalonna,
4-5 dl tejföl,
só,bors,
pirospaprika.
Elkészítés:
Zsíron üvegesre pároljuk a feldarabolt hagymát,hozzáadjuk az apróra felkockázott vagy darált húst,felkarikázott kolbászt,fokhagymát,fehéredésig kevergetjük.Amikor levet enged megszórjuk pirospaprikával,sózzuk,borsozzuk,puhára főzzük.Majd belekeverjük a rizst,úgy a jó ha marad a húson szaft hogy a rizs ne legyen száraz.A savanyú káposztát átmossuk,ha kell többször is.
Nagyobb tepsit vékonyan kizsírozzuk,beleterítjük a káposzta felét,ráhalmozzuk a húsos-rizst és befedjük a maradék káposztával.Megkenjük tejföllel a tetejét és vékonyra szelelt füstölt szalonnaszeleteket teszünk még rá.
Forró sütőben kb 1 órát sütjük.Akkor jó amikor a tejfölt már beszívta és a szalonna pörcösre sült.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!