Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Erzsébet királyné szelet!
Hozzávalók a Tésztához:
15 dkg darált mák,
8 db tojásfehérje,
8 ek.kr.cukor,
2 ek. liszt,
bő fél sütőpor.
Krémhez valók:
25 dkg margarin,
20 dkg kr.cukor,
8 tojássárgája,
8 púpozott ek. liszt,
1 l tej.
Tetejére.
5 dl tejszín,
2 cs habfixáló,
2 cs. Győri omlós kakaós keksz.
Elkészítése: a tésztához a tojásfehérjét a cukotrral keményre verjük, hozzáadjuk a sporral elkevert kevés lisztet, majd a mákot.Vajjal kikent gázsütő tepsijébe simítjuk.,/ tettem alá sütőpapírt/Nem sok idő alatt megsül.
A krémhez a tojássárgáját kikeverjük a cukorral,hozzáadjuk a lisztet és apránként a tejet. Szép simára, sűrűre főzzük. Kihütés után a margarinnal nagyon jól kikeverjük.A tésztalapot egy tálcára téve rákenjük a krémet/ és ennek a tetjére szép sorba a kakaós kekszet./ nem irja a recept de nagyon picit, ecseteltem egy pici tejjel/A keksz tetejére simítjuk a habfixálóval felvert tejszinhabot.Extra finom./ nem épp a legjobb kép készült róla/ de mutatós is.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!