Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
Tésztához:
5 db tojás,
5 ek.liszt,
5 ek cukor,
1 ek.kakaó,
0,8 dl olaj,
1 cs. sütőport.
Ezt egy 26 cm-es tortaformában megsütöttem.
Krémhez valók:
1 üveg meggy,
2 dl meggylé,
4 z. zselatin,
1 citrom,
18 dkg cukor,
pici fahéj,
3 dl tejszín,
20 dkg zsíros tehéntúró,
4,2 dl tej,
2 cs. vaníliás cukor.
Elkészítés:
A zselatint áztassuk be előre.
A tortalapot tegyük vissza a formába!!
A meggyet, meggylevet , 10 dkg cukorral, a citromhéj felével, pici fahéjjal főzzük, forrástól számítva egy percig, ( vegyük ki belőle a citrom héját).
A túrót a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, tejjel,citrom levével és a lereszelt maradék citromhéjjal ki kell keverni.
A tejszínt keményre fel kell verni és a túrókrémbe kell keverni, picit a díszítéshez kell hagyni.
A zselatin felét a túrókrémbe másik felét a meggybe keverjük.
A tortalapra a túrókrém felét rásimítjuk majd a meggy 2/3 részét, újra jön a túrókrém majd a meggy.
A tetején egy kicsit összekeverjük hogy olyan márványos legyen.
Amikor megdermedt (pár óra) akkor lepattintjuk róla a karimát és a maradék tejszínhabbal díszítjük és egy kis pirított mandulával.
Elég gyorsan kell készíteni, mert a túrókrém gyorsan dermed!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!