Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5743 fő
  • Képek - 5249 db
  • Videók - 737 db
  • Blogbejegyzések - 2821 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 22 db

Üdvözlettel,

Sütés-főzés-fortélyai-receptjei. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5743 fő
  • Képek - 5249 db
  • Videók - 737 db
  • Blogbejegyzések - 2821 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 22 db

Üdvözlettel,

Sütés-főzés-fortélyai-receptjei. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5743 fő
  • Képek - 5249 db
  • Videók - 737 db
  • Blogbejegyzések - 2821 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 22 db

Üdvözlettel,

Sütés-főzés-fortélyai-receptjei. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5743 fő
  • Képek - 5249 db
  • Videók - 737 db
  • Blogbejegyzések - 2821 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 22 db

Üdvözlettel,

Sütés-főzés-fortélyai-receptjei. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Cukormáz

Hogyan készítsünk cukormázat?


Bevonatokkal, például cukormáz díszítéssel az aprósütemény tetszetősebb, édesebb lesz, és tovább friss marad.
Cukormázakat készíthetünk hidegen kikevert illetve főzött változatban.


- Ha kevés az időnk, egyszerű cukormáz is megfelel, amelyet porcukor és némi folyadék, például citromlé, rum vagy kávé elkeverésével készíthetünk el. A cukormáz a levegőn megszárad.

- Szilárdabb tojásfehérje-mázhoz 12,5 dkg porcukorral keverjünk el egy tojásfehérjét, amíg a massza krémes és csillogó nem lesz.
A tojásfehérje-máz szilárd és jól formázható. A süteményre a sarkánál kivágott műanyag tasakkal vagy saját készítésű papírtölcsérrel rajzolhatjuk a mintákat. Szélesebb csíkot rajzolhatunk, ha habzsákkal vagy lapos tasakkal dolgozunk.


- A főtt mázat márványmáznak hívják, mert száradás közben finom repedések keletkeznek rajta. A mézeskalács, a mézescsók és a puszedli jellemző dísze.

Főzzünk 25 dkg cukrot 1,25 dl vízzel addig, míg a keverék szirupszerű lesz és buborékok jelennek meg a felszínén.
A főtt mázat forrón visszük fel a még szintén forró süteményre.

Látta 17289 ember.

Értékeld!

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 1 éve

Kedves Katalin! A leírás szerint igen, jól értelmezed.
A feltöltő ugyan tag még, nem tudom honnan van a recept.
Kisebb tepsi süteményre, én ezt szoktam:
Hozzávalók: 25 dkg porcukor, 2 ek forró víz, 1 kiskanál citromlé. citromlé helyet kávét, színezőt is használhatunk
Amit olvastál azt mézeskalács vagyis puszedli készítéshez írja.
Szép napot!

Válasz

Odrovics Katalin üzente 1 éve

Jól értelmezem 1 dl 25 ml vizet kell adni a 25 dkg cukorhoz ?

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 7 órája új képet töltött fel:

Brindzas_pogacsa_2_1868929_7312_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Fahéjas szilvakrém képhez:

Fahejas_szilvakrem_1861256_6721_s

Nagyon szívesen kedves Terézia! Köszönöm a ...

Józsa Terézia írta 1 hete a(z) Fahéjas szilvakrém képhez:

Fahejas_szilvakrem_1861256_6721_s

Ez nagyon ötletes! Köszönöm a tippet!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Cukkinis_lapcsenka_1866255_2004_s

Varga Józsefné írta 2 hete a(z) Fagyasztásra várva képhez:

Fagyasztasra_varva_1460141_6986_s

A mangold íze olyan, mint a spenóté. Színe világosabb. A ...

Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

Mini_burgonyafank_1863116_3871_s

Hugyecz Nikolett írta 3 hete a(z) mirinda szelet képhez:

Mirinda_szelet_1840425_6237_s

Szia!Örülök,hogy ízlett:)

Hugyecz Nikolett írta 3 hete a(z) oroszkrémtorta képhez:

Oroszkremtorta_1859652_2180_s

Köszönöm:)A köszöntést is köszönjük:)

Hugyecz Nikolett írta 3 hete a(z) gesztenyetorta képhez:

Gesztenyetorta_1859653_4985_s

Köszönöm szépen:)

Kőszeghy Anna írta 4 hete itt:

Kedves Aranka! Köszönöm szépen a visszajelzést! Örülök,hogy ízlett! Üdvözlettel Anna

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu