Sütés főzés: gyümölcs torta - alapok (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

gyümölcs torta - alapok

Élesztős tészta:
élesztős tésztával készíthetünk tortalapot, amelyre krémet kenve és gyümölccsel dekorálva máris kész a viszonylag egyszerűen elkészíthető gyümölcstorta. Hátránya, hogy a kelesztésre időt kell számolni, és nyújtást is igényel. Alapként szolgálhat például egy lepény jellegű, morzsás gyümölcstortához, de gyümölcsös rózsatortához is.

Égetett tészta:
az égetett tésztából nem csak képviselőfánkot készíthetünk. Nyomózsák vagy evőkanál segítségével akár kerek alakú torta alapot is. Ezt sütés után kettévágva, ha vékonyabb rétegezve, krémmel és gyümölccsel töltve készül a gyümölcstorta.

Leveles tészta:
a sokoldalú leveles tészta gyümölcstorták készítésére is alkalmas. A sütőformát béleljük ki a tésztával, süssük meg, majd töltsük ízlés szerinti krémmel és gyümölcsökkel. Akár mini változat is könnyen előállítható. Készre nyújtott változatával gyorsan dolgozhatunk.

Kevert tészta:
talán a leggyakrabban készített alap gyümölcstortákhoz a sütőporos kevert tészta, hiszen egyszerűen és gyorsan elkészíthető, nem igényel sok tojást, általában nem problémás. Többféle változata létezik, érdemes kikísérletezni, hogy kinek melyik a kedvence. Állagát tekintve lehet puha, vagy közepesen szilárd. Szaftos, kiválóan alkalmas a gyümölcsös párosításra. További előnye, hogy felhasználható bonyolult töltőkrém, tejszínhab nélkül is. Elegendő lehet egy kevés lekvár, gyümölccsel elkevert mascarpone, vagy tejszínhab, és máris fogyasztható. A kevert tésztát ízlés szerint gazdagíthatjuk, pl. marcipánnal, darált dióval, mogyoróval, mandulával, kókuszreszelékkel, kakaóporral.

Omlós tészta:
jellemzően „lapos” lepénytorták alapjaként készítjük. A hozzávalók liszt, vaj, cukor. Az elkészült tésztát általában hűtőszekrénybe tesszük sütés előtt. Az omlós tésztát leggyakrabban vakon sütjük, azaz töltelék nélkül elősütjük, ezután jöhet hozzá a töltelék gyümölcs, esetleg krém, hab, vagy csak gyümölcs, amelyre valamilyen máz kerül. A tésztából akár fedelet is készíthetünk a tortának. Legegyszerűbb változatában az omlós tésztából nyújtott lapot megrakjuk gyümölccsel, esetleg kis peremet is készítünk hozzá a tésztából, és megsütjük.

Piskótamassza:
a klasszikus gyümölcstorták alapja. A piskótát megsütjük, felszeleteljük és az előkészített töltőkrémmel (gyümölcstorta esetében jellemzően tejszínhabos, túros, joghurtos, zselatinos krém) megtöltjük, gyümölccsel gazdagítjuk, és bevonatot is készítünk, ami egyszerű felvert tejszínhab is lehet.

Tojásfehérje hab:
ebben az esetben a tésztát cukorral felvert fehérje habbal helyettesítjük, ebből nyomózsák (vagy evőkanál) segítségével kerek (lehet mini méret is) vagy szögletes alapot készítünk. A megsült alapot gyümölccsel, vagy krémmel és gyümölccsel befedjük. Ilyen gyümölcstorta például a pavlova.

Babapiskóta, keksz:
a babapiskótával, darált keksszel készülő alapok előnye, hogy nem igényelnek sütést, ezért sokan kedvelik az ilyen recepteket.

Látta 4474 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu