Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Élesztős tészta:
élesztős tésztával készíthetünk tortalapot, amelyre krémet kenve és gyümölccsel dekorálva máris kész a viszonylag egyszerűen elkészíthető gyümölcstorta. Hátránya, hogy a kelesztésre időt kell számolni, és nyújtást is igényel. Alapként szolgálhat például egy lepény jellegű, morzsás gyümölcstortához, de gyümölcsös rózsatortához is.
Égetett tészta:
az égetett tésztából nem csak képviselőfánkot készíthetünk. Nyomózsák vagy evőkanál segítségével akár kerek alakú torta alapot is. Ezt sütés után kettévágva, ha vékonyabb rétegezve, krémmel és gyümölccsel töltve készül a gyümölcstorta.
Leveles tészta:
a sokoldalú leveles tészta gyümölcstorták készítésére is alkalmas. A sütőformát béleljük ki a tésztával, süssük meg, majd töltsük ízlés szerinti krémmel és gyümölcsökkel. Akár mini változat is könnyen előállítható. Készre nyújtott változatával gyorsan dolgozhatunk.
Kevert tészta:
talán a leggyakrabban készített alap gyümölcstortákhoz a sütőporos kevert tészta, hiszen egyszerűen és gyorsan elkészíthető, nem igényel sok tojást, általában nem problémás. Többféle változata létezik, érdemes kikísérletezni, hogy kinek melyik a kedvence. Állagát tekintve lehet puha, vagy közepesen szilárd. Szaftos, kiválóan alkalmas a gyümölcsös párosításra. További előnye, hogy felhasználható bonyolult töltőkrém, tejszínhab nélkül is. Elegendő lehet egy kevés lekvár, gyümölccsel elkevert mascarpone, vagy tejszínhab, és máris fogyasztható. A kevert tésztát ízlés szerint gazdagíthatjuk, pl. marcipánnal, darált dióval, mogyoróval, mandulával, kókuszreszelékkel, kakaóporral.
Omlós tészta:
jellemzően „lapos” lepénytorták alapjaként készítjük. A hozzávalók liszt, vaj, cukor. Az elkészült tésztát általában hűtőszekrénybe tesszük sütés előtt. Az omlós tésztát leggyakrabban vakon sütjük, azaz töltelék nélkül elősütjük, ezután jöhet hozzá a töltelék gyümölcs, esetleg krém, hab, vagy csak gyümölcs, amelyre valamilyen máz kerül. A tésztából akár fedelet is készíthetünk a tortának. Legegyszerűbb változatában az omlós tésztából nyújtott lapot megrakjuk gyümölccsel, esetleg kis peremet is készítünk hozzá a tésztából, és megsütjük.
Piskótamassza:
a klasszikus gyümölcstorták alapja. A piskótát megsütjük, felszeleteljük és az előkészített töltőkrémmel (gyümölcstorta esetében jellemzően tejszínhabos, túros, joghurtos, zselatinos krém) megtöltjük, gyümölccsel gazdagítjuk, és bevonatot is készítünk, ami egyszerű felvert tejszínhab is lehet.
Tojásfehérje hab:
ebben az esetben a tésztát cukorral felvert fehérje habbal helyettesítjük, ebből nyomózsák (vagy evőkanál) segítségével kerek (lehet mini méret is) vagy szögletes alapot készítünk. A megsült alapot gyümölccsel, vagy krémmel és gyümölccsel befedjük. Ilyen gyümölcstorta például a pavlova.
Babapiskóta, keksz:
a babapiskótával, darált keksszel készülő alapok előnye, hogy nem igényelnek sütést, ezért sokan kedvelik az ilyen recepteket.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!