Sütés főzés: Erdélyi Móni túrótortája (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Erdélyi Móni túrótortája

Zebratorta mandarin sorbet-l

Hozzávalók:
1 tk. sütőpor
5 deka cukor
12,5 deka vaj
1 tojás
1 csipet só
30 dkg liszt
A krémhez:
4 dl tejföl
1,5 dl olaj
15 deka cukor
2 tojás
2 ek. citromlé
1 csomag vaníliás pudingpor, 2 ek. cukrozatlan kakaópor
75 dkg krémesre áttört túró

A tészta hozzávalóit összegyúrom, és pihentetés nélkül kibélelek vele egy 28 cm-es kapcsos tortaformát. A túrókrém hozzávalóit (a kakaó kivételével) egy nagy keverőtálba teszem, és kézi mixerrel addig keverem, amíg teljesen sima, csomómentes krémet kapok. Megfelezem a krémet, és az egyik felébe belekeverem a kakaóport. Elkezdem a forma töltését. Egy mártásos kanállal elkezdem a tésztára kanalazni felváltva a kétféle krémet. Egész egyszerűen középre rakok egy kanál fehér krémet, erre egy kanál kakaósat és így tovább, amíg a krémből tart. 175°C fokra előmelegített sütőbe teszem, és kb. 50 perc alatt készre sütöm. Felvágni csak teljesen kihűlt állapotban ajánlatos.

Azért használok mártáshoz használatos merőkanalat, mert azt tapasztaltam, annak van a legmegfelelőbb mérete. Nagyobb, mint egy leveseskanál, és kevésbé folyik le róla a krém. Szebben lehet adagolni vele, és a csíkok is jobban mutatnak, láthatóbban elválnak egymástól.
Hőlégkeveréses sütőben elég a 175°C fok, alsó-felső lángnál inkább 190°-200°C fokon kell sütni.

Látta 2441 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kissné Ávár Éva üzente 14 éve

Kedves Katika, Icamama. Köszönöm szépen a receptet,

Válasz

Toth Istvánné üzente 14 éve

Megvan a recept Icamama nagyon köszönöm mindenkinek

Válasz

Toth Istvánné üzente 14 éve

Köszönöm Katikám a receptet megmentettél

Válasz

simonné kati üzente 14 éve

Nagyon szívesen kati

Válasz

Palotás Gáborné IIus üzente 14 éve

Köszi Kati hogy kisegítettél .üdv ILUS

Válasz

Kiss Judith üzente 14 éve

Köszönjük szépen a receptet.

Válasz

simonné kati üzente 14 éve

Én Kati vagyok de tudom a receptet.leírom jó?


Desszert:

Zebratorta mandarin sorbet-val

Hozzávalók:
1 tk. sütőpor
5 deka cukor
12,5 deka vaj
1 tojás
1 csipet só
30 dkg liszt
A krémhez:
4 dl tejföl
1,5 dl olaj
15 deka cukor
2 tojás
2 ek. citromlé
1 csomag vaníliás pudingpor, 2 ek. cukrozatlan kakaópor
75 dkg krémesre áttört túró

A tészta hozzávalóit összegyúrom, és pihentetés nélkül kibélelek vele egy 28 cm-es kapcsos tortaformát. A túrókrém hozzávalóit (a kakaó kivételével) egy nagy keverőtálba teszem, és kézi mixerrel addig keverem, amíg teljesen sima, csomómentes krémet kapok. Megfelezem a krémet, és az egyik felébe belekeverem a kakaóport. Elkezdem a forma töltését. Egy mártásos kanállal elkezdem a tésztára kanalazni felváltva a kétféle krémet. Egész egyszerűen középre rakok egy kanál fehér krémet, erre egy kanál kakaósat és így tovább, amíg a krémből tart. 175°C fokra előmelegített sütőbe teszem, és kb. 50 perc alatt készre sütöm. Felvágni csak teljesen kihűlt állapotban ajánlatos.

Azért használok mártáshoz használatos merőkanalat, mert azt tapasztaltam, annak van a legmegfelelőbb mérete. Nagyobb, mint egy leveseskanál, és kevésbé folyik le róla a krém. Szebben lehet adagolni vele, és a csíkok is jobban mutatnak, láthatóbban elválnak egymástól.
Hőlégkeveréses sütőben elég a 175°C fok, alsó-felső lángnál inkább 190°-200°C fokon kell sütni.

Válasz

Kissné Ávár Éva üzente 14 éve

Nagyon mutatós süti, biztos finom is. Megköszönném a receptet kedves Icamama!

Válasz

Toth Istvánné üzente 14 éve

oké holvan a recept leirása. kérlek ird meg mert csodajo néz ki

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu