Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A hideg csoki recept hozzávalói:
20 dkg porcukor,
3 evőkanál kakaópor,
diónyi nagyságú vaj,
3,5 evőkanál forró víz.
A csoki recept annyiból áll, hogy a hozzávalókat simára keverjük, és máris bevonhatjuk vele a süteményünket.
-----------------------------------------------------
Főtt csokimáz recept hozzávalói:
3 evőkanál víz,
5 evőkanál cukor,
1,5 evőkanál kakaópor.
5 dkg vaj
A hozzávalókat felfőzzük, amikor khűlt, a vajjal jól kikeverjük.
------------------------------------------------------
A tortabevonó csak akkor lesz a süteményen fényes, ha gondosan olvasztjuk meg. Először a csokoládét, vagy tortabevonót felaprítjuk, majd a szükséges mennyiség felét egy tálba téve vízfürdőbe (meleg, de nem forrásban lévő vízbe) helyezzük és megolvasztjuk.
Mikor megolvadt, a tálat levesszük a vízfürdőről, és a másik féladagot hozzátéve keverés mellett megolvasztjuk.
Ezután ismét visszatesszük a vízfürdőbe és felmelegítjük, amíg sűrűn folyóvá válik (kb. 32 °C-ig), viszont magasabb hőmérsékletnél már nem lesz fénye.
A hőmérsékletet cseppentési próbával ellenőrizhetjük. Nem lesz kemény és törékeny a máz, ha egy-két evőkanál étolajat keverünk a megolvasztott étcsokoládéhoz.
-----------------------------------------------------
Olvasztott csokoládét használva is csak a fantázia szab határt a motívumoknak. Egy kartonpapíron előrajzolhatjuk a formákat /virág, levél, csigavonal, rácsozat stb./, kiöntjük csokoládéval, majd végül, ha megdermedt, lepattintjuk a papírról. <br>
Különleges megoldás, ha a megdermedt feketecsokoládé mázra olvasztott fehér csokoládéból mintákat csorgatunk, illetve a még meg nem dermedt csokoládéba vagdalt diót, mandulát, mogyorót szórunk.
------------------------------------------------------
Ha a tortánkat csokival akarunk bevonni, állítsuk a tortát rácsra, terítsünk a rács alá alufóliát. A folyékony tortabevonót öntsük a torta közepére és gyorsan kenjük egyenletesen a széle felé a mázat. -----------------------------------------------------------
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!