Sütés főzés: Csokimáz (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Csokimáz

A hideg csoki recept hozzávalói:
20 dkg porcukor,
3 evőkanál kakaópor,
diónyi nagyságú vaj,
3,5 evőkanál forró víz.

A csoki recept annyiból áll, hogy a hozzávalókat simára keverjük, és máris bevonhatjuk vele a süteményünket.
-----------------------------------------------------

Főtt csokimáz recept hozzávalói:
3 evőkanál víz,
5 evőkanál cukor,
1,5 evőkanál kakaópor.
5 dkg vaj

A hozzávalókat felfőzzük, amikor khűlt, a vajjal jól kikeverjük.
------------------------------------------------------

A tortabevonó csak akkor lesz a süteményen fényes, ha gondosan olvasztjuk meg. Először a csokoládét, vagy tortabevonót felaprítjuk, majd a szükséges mennyiség felét egy tálba téve vízfürdőbe (meleg, de nem forrásban lévő vízbe) helyezzük és megolvasztjuk.
Mikor megolvadt, a tálat levesszük a vízfürdőről, és a másik féladagot hozzátéve keverés mellett megolvasztjuk.
Ezután ismét visszatesszük a vízfürdőbe és felmelegítjük, amíg sűrűn folyóvá válik (kb. 32 °C-ig), viszont magasabb hőmérsékletnél már nem lesz fénye.
A hőmérsékletet cseppentési próbával ellenőrizhetjük. Nem lesz kemény és törékeny a máz, ha egy-két evőkanál étolajat keverünk a megolvasztott étcsokoládéhoz.
-----------------------------------------------------

Olvasztott csokoládét használva is csak a fantázia szab határt a motívumoknak. Egy kartonpapíron előrajzolhatjuk a formákat /virág, levél, csigavonal, rácsozat stb./, kiöntjük csokoládéval, majd végül, ha megdermedt, lepattintjuk a papírról. <br>
Különleges megoldás, ha a megdermedt feketecsokoládé mázra olvasztott fehér csokoládéból mintákat csorgatunk, illetve a még meg nem dermedt csokoládéba vagdalt diót, mandulát, mogyorót szórunk.

------------------------------------------------------

Ha a tortánkat csokival akarunk bevonni, állítsuk a tortát rácsra, terítsünk a rács alá alufóliát. A folyékony tortabevonót öntsük a torta közepére és gyorsan kenjük egyenletesen a széle felé a mázat. -----------------------------------------------------------

Látta 24599 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ildikó nem mindegyikhez kell víz, egy egy egyszerű változata a máznak.
Nem lehet elrontani az biztos.A Mónika receptje is nagyon jó ott csak az olvasztott csoki van, olajjal, és szép fényes.
B:P Móni így találod meg a legfényesebb sütijénél.
Marcsinak meg egy maffinján.

Válasz

Szarka Ildikó üzente 12 éve

Köszi,most legalább tudom nekem miért nem sikerült épp ma!
Hiányzott a receptemböl a víz...!

Válasz

burger eva üzente 12 éve

Eddig nem is figyeltem fel erre a csokimázra.Nagyon jól fog ez a sok információ.
Köszi!!!!!!!

Válasz

szabo maria üzente 12 éve

kôszônôm nagyon hasznos tanácsok

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu