Sütés főzés: Piskóta tippek (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Piskóta tippek

Tökéletes piskótatekercs

Amint a piskótatészta megsült, rögtön vágjuk körül a tepsi szélei mentén, a sütőpapír segítségével emeljük ki tepsiből, és fordítsuk egy porcukorral enyhén megszórt sütőpapírra vagy munkalapra.
Ha a piskóta tartalmaz tojássárgáját (pl. 4 tojás és 1 tojássárgája), akkor rögtön tekerjük hengerré. A kihűlt tészta ugyanis már könnyen törik. A süteményt a sütőpapírral együtt hagyjuk kihűlni, így a nedvesség a süteményben marad, és rugalmas szerkezetet kölcsönöz neki.

Amint a sütemény kihűlt, kenjük meg a recept alapján dzsemmel vagy krémmel, és tekerjük ismét hengerré.

A piskótatekercset tálalhatjuk a felületén keletkezett hártyával porcukorral vagy cukrozatlan kakaóporral meghintve.
A felületén lévő hártya nélkül a piskótatekercs jobban mutat. Ehhez sütés után a tésztát rögtön fordítsuk rá a munkalapra, így a tészta felső rétege a munkalapra ragad.
A felületén lévő hártya nélküli piskótatekercset kenjük meg baracklekvárral.

----------------------------------------------------------------------------

A tojás ne legyen hideg. A lisztet és a cukrot is átszitálhatjuk. A liszt átszitálásától a tészta lazább lesz. A cukor lehet porcukor, vagy finom szemcséjű kristálycukor. Ha nem is szitáljuk át a porcukrot, csomós ne legyen.
A piskóta átsült, ha tetejét óvatosan megnyomva rugalmasnak érezzük (vattaszerű), és a tepsi vagy sütőforma szélétől elvált. Természetesen tűpróbát is végezhetünk.
Ha szétválasztott tojásokkal dolgozunk, mindig óvatosan válasszuk szét a fehérjét és a sárgáját, sárgája ne kerüljön a fehérjébe, így ugyanis nem tudjuk kemény habbá verni. Ha mégis megtörtént, próbáljuk meg kiskanállal kiszedni. A hab legyen valóban kemény.
Ha kisebb méretű tortát készítünk, vagy olyat, amelybe vastag krém kerül, csökkentsük a tojások mennyiségét pl. a felére és ennek megfelelően (tojásonként 3-mal szorozva) használjunk lisztet és cukrot.
A piskótához alapesetben nincs szükség sütőporra, a felverés közben a masszába kerülő levegő emeli meg a tésztát. Ezért is fontos, hogy a lisztet óvatosan forgassuk a masszába, hogy a levegő ne illanjon el.
Csak a már teljesen kihűlt piskótát szeleteljük és töltsük. Tortáknál érdemes ideális esetben akár 1 napot is várni ezzel.
A tésztába a liszt mennyiségét megfelelő adaggal csökkentve 3 ek szitált kakaót is tehetünk.
A tésztát igyekezzünk minél gyorsabban összeállítani és sütőbe juttatni. Az állástól a levegő elillan belőle.
A sütőforma alját vajazzuk-lisztezzük ki, vagy borítsuk be megfelelő méretű sütőppapírral.
Csak tiszta, zsírmentes eszközöket használjunk a massza készítéséhez.

Látta 2089 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu