Sütés főzés: Csoki pudingos croissan (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5276 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5276 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5276 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5276 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Csoki pudingos croissan

A tészta hozzávalói:

80 deka liszt
1 kefir
2,5 deci langyos tej

2 tojás sárgája+1tojás a kenéshez
5 deka élesztő
5 kanál kristály cukor
20 deka margarin

Töltelék

1 csokis vagy vaníliás puding
5 deci tej
2 kanál kristálycukor cukor

A margarin kivételével a tésztát bedagasztom.

5 deka élesztőt
2 kanál cukorral
1kanál liszttel felfuttatom.

A többi hozzávalót a liszthez adom és a felfuttatott élesztőt is.
A margarint nem!!!
Amikor bedagasztottam a tésztát félre teszem , és duplájára kelesztem, kb 45perc.
A margarint reszelőn lereszelem és félre teszem.
A pudingot a tejjel sűrűre felfőzöm és kihűtöm.Közben a tészta megkelt, ekkor begyúrom újra, és 7 egyforma nagyságúra elosztom. Az egyiket kb 20x25 centisre kinyújtom.
A margarint is 6 egyforma mennyiségre elosztom
Amikor a lapokat kinyújtom a margarint is egyenletesen elosztom rajta. Az első lap megvan akkor kinyújtom a következőt amit aztán ráteszek a margarinos lapra, majd ezt is megkenem margarinnal.
A hetedik lapot nem kell kenni. Amikor ráteszem az utolsó lapot is akkor meglisztezem és 2-3 mm-re kinyújtom. Ekkor ketté vágom hosszában és háromszögeket vágok belőle.
Ebből a mennyiségből 18-20 darab lesz. Amikor a háromszögeket felvágtam a kihűlt pudingból teszek bele.
A szélesebbik felénél kezdem el feltekerni.
Amikor mind megvan, sütőpapiros sütőlapra teszem, tojással lekentem és 170-180 fokon 15-20percig sütöm.
egy tábla étcsoki
5 deka margarin
2 kanál étolaj

Ezeket gőz felett felolvasztom és a croissant beleforgatom.
Nagyon finom tészta, bármivel megtöltheted

Látta 1059 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Barna Pap Mónika üzente 12 éve

Szépek lettek!Nagyon finom bátran ajánlom másoknak is,én is készítettem hasonló arányokkal.

Válasz

burger eva üzente 12 éve

Biztos ki fogom próbálni,és majd leírom hogyan sikerült

Válasz

Domján Mária üzente 12 éve

Köszönöm, Éva és Andrea!!
Nagyon finom lett, könnyű és isteni finom.A margarin nem jön ki mert a lapokat szépen egymásra tudod tenni, és a margarin pedig szilárd, mert le van reszelve.Nyugodtan elkészíthetitek, csak furcsán hangzik a margarin a tésztán sok sikert hozzá Puszi Marcsi

Válasz

burger eva üzente 12 éve

Kitünő lehet ez a kifli. Kelt tésztát így még nem készítettem.Miután felrétegezted a lapokat és seríteni kezded ,a szélein nem csúszik ki a margarin?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon fincsi lehet,Marcsi.Így még nem csinéltam,hogy kívülről is bevonom.Ki fogom próbálni.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 5 napja itt:

Érezd magad jól a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu