Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A tészta hozzávalói:
80 deka liszt
1 kefir
2,5 deci langyos tej
só
2 tojás sárgája+1tojás a kenéshez
5 deka élesztő
5 kanál kristály cukor
20 deka margarin
Töltelék
1 csokis vagy vaníliás puding
5 deci tej
2 kanál kristálycukor cukor
A margarin kivételével a tésztát bedagasztom.
5 deka élesztőt
2 kanál cukorral
1kanál liszttel felfuttatom.
A többi hozzávalót a liszthez adom és a felfuttatott élesztőt is.
A margarint nem!!!
Amikor bedagasztottam a tésztát félre teszem , és duplájára kelesztem, kb 45perc.
A margarint reszelőn lereszelem és félre teszem.
A pudingot a tejjel sűrűre felfőzöm és kihűtöm.Közben a tészta megkelt, ekkor begyúrom újra, és 7 egyforma nagyságúra elosztom. Az egyiket kb 20x25 centisre kinyújtom.
A margarint is 6 egyforma mennyiségre elosztom
Amikor a lapokat kinyújtom a margarint is egyenletesen elosztom rajta. Az első lap megvan akkor kinyújtom a következőt amit aztán ráteszek a margarinos lapra, majd ezt is megkenem margarinnal.
A hetedik lapot nem kell kenni. Amikor ráteszem az utolsó lapot is akkor meglisztezem és 2-3 mm-re kinyújtom. Ekkor ketté vágom hosszában és háromszögeket vágok belőle.
Ebből a mennyiségből 18-20 darab lesz. Amikor a háromszögeket felvágtam a kihűlt pudingból teszek bele.
A szélesebbik felénél kezdem el feltekerni.
Amikor mind megvan, sütőpapiros sütőlapra teszem, tojással lekentem és 170-180 fokon 15-20percig sütöm.
egy tábla étcsoki
5 deka margarin
2 kanál étolaj
Ezeket gőz felett felolvasztom és a croissant beleforgatom.
Nagyon finom tészta, bármivel megtöltheted
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!