Sütés főzés: Csokis croissan (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Csokis croissan

A tészta hozzávalói:

80 deka liszt
1 kefir
2,5 deci langyos tej

2 tojás sárgája+1tojás a kenéshez
5 deka élesztő
5 kanál kristály cukor
20 deka margarin

Töltelék

1 csokis vagy vaníliás puding
5 deci tej
2 kanál kristálycukor cukor

A margarin kivételével a tésztát bedagasztom.

5 deka élesztőt
2 kanál cukorral
1kanál liszttel felfuttatom.

A többi hozzávalót a liszthez adom és a felfuttatott élesztőt is.
A margarint nem!!!
Amikor bedagasztottam a tésztát félre teszem , és duplájára kelesztem, kb 45perc.
A margarint reszelőn lereszelem és félre teszem.
A pudingot a tejjel sűrűre felfőzöm és kihűtöm.Közben a tészta megkelt, ekkor begyúrom újra, és 7 egyforma nagyságúra elosztom. Az egyiket kb 20x25 centisre kinyújtom.
A margarint is 6 egyforma mennyiségre elosztom
Amikor a lapokat kinyújtom a margarint is egyenletesen elosztom rajta. Az első lap megvan akkor kinyújtom a következőt amit aztán ráteszek a margarinos lapra, majd ezt is megkenem margarinnal.
A hetedik lapot nem kell kenni. Amikor ráteszem az utolsó lapot is akkor meglisztezem és 2-3 mm-re kinyújtom. Ekkor ketté vágom hosszában és háromszögeket vágok belőle.
Ebből a mennyiségből 18-20 darab lesz. Amikor a háromszögeket felvágtam a kihűlt pudingból teszek bele.
A szélesebbik felénél kezdem el feltekerni.
Amikor mind megvan, sütőpapiros sütőlapra teszem, tojással lekentem és 170-180 fokon 15-20percig sütöm.
egy tábla étcsoki
5 deka margarin
2 kanál étolaj

Ezeket gőz felett felolvasztom és a croissant beleforgatom.
Nagyon finom tészta, bármivel megtöltheted

Látta 616 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Domján Mária üzente 12 éve

Az volt .Puszi nektek.Marcsi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Marcsi ha már lúd legyen kövér, csokival bevonva isteni lehetett.
Gratulálok, Köszönjük.

Válasz

Domján Mária üzente 12 éve

Marika,sok sikert hozzá.Nagyon finom könnyű a tésztája.Üdv Marcsi

Válasz

szabo maria üzente 12 éve

biztosan megcsinálom annyira jól néz ki

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 3 napja itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 4 hete új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu