Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Dobos torta
Hozzávalók 2 kerek vékony laphoz (6 lapot sütöttem)
2 db tojás
44 g liszt
40 g cukor
csipet só
krém:
1 csg csokipuding
4 dl tej
30 dkg Ráma
18 dkg cukor
1 csg. vaniliás cukor
cukormáz
15 dkg cukor
néhány csepp ecet
Piskóta:
A tojásfehérjét felhabosítítottam csipet sóval, majd hozzáadtam a cukrot, végül kemény habbá vertem. Ezután a kézi habverőt lassú fokozatra állítva hozzákevertem a tojások sárgáját is és hozzászitáltam a lisztet amivel simára kevertem.
A sütőpapírral bélelt gáztepsibe kanalaztam a masszát és egyenletesen elsimítottam (tortasimítóval) és előmelegített 200 C-os sütőben 10 perc alatt aranybarnára sütöttem.
Amikor kihűlt a piskótáról lehúztam a sütőpapírt, majd ráhelyeztem egy tányért és két kerek formát vágtam belőle. Ezt még kétszer megcsináltam, hogy 6 db lapom legyen.
A krémhez megfőztem a pudingot és amikor kihűlt hozzákevertem a cukorral felhabosított vajat.
A krémmel megtöltöttem 5 lapot, a 6. lapot bevontam a cukormázzal.
Cukormáz:
A mázhoz kis lángon állandó keverés mellett felolvasztottam a kristálycukrot tettem bele néhány csepp ecetet és addig kevertem, míg megbarnult. Ezután rákentem a félretett piskóta lapra és vajas késsel elsimítottam rajta a karamellt. Tortaosztó segítségével bejelöltem a szeleteket és vajas késsel felvágtam.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!