Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Natikám 8. szülinapi partijára
Csokitorta
Hozzávalók a piskótához (35x26 méretű tepsihez)
10 db tojás
30 dkg cukor
30 dkg finom liszt
1 csg. vaníliás cukor
1 csg. sütőpor
2 dl olaj
2 dl víz
csokikrém:
2 csg csokis pudingpor
1 csg étcsokis pudingpor
1 l tej
25 dkg Ráma
20 dkg cukor
A tojások sárgáját kikevertem a kristálycukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadtam a vizet, kis keverés után az étolajat. Ezután a sütőporral elkevert lisztet adagoltam a keverékhez. A habnak felvert tojásfehérje felével átkevertem a tésztát, hogy jobban fellazuljon, majd a másik felét óvatosan hozzáadtam. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük az elkészült masszát, és előmelegített sütőben készre sütöttem.
A csokipudingot a fele cukorral és a tejjel megfőztem. A maradék cukrot a lágy margarinnal összehabosítottam, majd összekevertem a kihűlt pudinggal majd megtöltöttem a piskótát.
Fekete erdő torta
Hozzávalók a piskótához (22x22 méretű tepsihez)
5 db tojás
15 dkg cukor
15 dkg finom liszt
1 evőkanál kakaópor (holland)
1/2 csg. sütőpor
1 dl olaj
1 dl víz
Meggykrém:
1 csg tejszínízű pudingpor
1 üveg magozott meggybefőtt
15 dkg cukor
2 dl hulala tejszín
1 teáskanál zselatin
A tojások sárgáját kikevertem a kristálycukorral, majd hozzáadtam a vizet, kis keverés után az étolajat. Ezután a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet adagoltam a keverékhez. A habnak felvert tojásfehérje felével átkevertem a tésztát, hogy jobban fellazuljon, majd a másik felét óvatosan hozzáadtam. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük az elkészült masszát, és előmelegített sütőben készre sütöttem.
A tejszínízű pudingot a leszűrt meggybefőtt levével és a cukorral megfőztem. A zselatint kevés vízzel, felforraltam és amikor kihűlt a felvert tejszínhabhoz kevertem.
A pudingot is és a tejszínt is külön-külön habzsákba töltöttem és a piskótára felváltva körbenyomtam és rárakosgattam a meggyszemeket.
Tejszínhabbal és zselatinos fondanttal díszítettem.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!