Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Szalagos fánk
Hozzávalók (dupla adag)
1 kg finomliszt
csipet só
2 evőkanál cukor
10 tojássárgája
13 dkg vaj
4-5 dl tej
5 dkg élesztő
Sütéshez:
1 liter olaj
Tálaláshoz
porcukor
lekvár
A lisztre ráöntjük a langyos tejben felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat, a sót és a tojások sárgáját és egy fakanállal összekeverjük, majd a lisztezett asztalra kivéve addig gyúrjuk, míg teljesen sima nem lesz. Letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszúrjuk a fánkok közepébe ujjunkkal lyukat nyomunk és letakarva pihentetjük kb. negyed órán keresztül.
Nagyobb, fedeles lábosban olajat melegítünk és a fánkokat a lyukas felével lefelé tesszük bele először fedő alatt sütjük 1-2 percig, majd a másik oldalukra fordítva fedő nélkül világosra sütjük (kis lángon süssük, mert különben nagyon hamar megég, belül pedig nyers marad).
A kisült fánkokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róluk.
Porcukorral meghintve, lekvárt adunk mellé.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!