Sütés főzés: cicaszem (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

cicaszem

...a közismert cicaszem, vagy macskaszem, - réges-régen már valahova felraktam, de hátha nem mindenki emlékszik rá -, nem krémes, nem vajas, üdítően gyümölcsös és diós.

Tészta hozzávalói:

1 üveg fejtett meggy, vagy annak megfelelő mennyiségű friss meggy. 30 dkg.liszt, 15 dkg. margarin, 4 db. tojás plusz egy a szélek kenéséhez, 2 csapott evőkanál kristálycukor, 1 dkg.élesztő, 1/2 dl. tej az élesztő felfuttatásához.

Elkészítése: A lisztet a margarinnal eldörzsöljük, hozzáadjuk a cukrot, a felfuttatot élesztőt, a tojások sárgáját.

Összegyúrjuk egynemű tésztává. Kis pihentetés után lemérjük, annak alapján 3 egyenlő részre osztjuk és egyenként szép vékonyra, inkább hosszúkás alakúra kinyújtjuk.

Mint ahogyan a fényképen is látszik, mindhárom kinyújtott tészta mindkét szélére rászórjuk a meggyet, melyet előzőleg kevés fahéjjal és zsemlemorzsával meghintettünk és felgöngyöljük.

Kikent, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és a széleket tojássárgájával vékonyan bekenjük.
Amíg a tepsiben kel a feltekert tésztánk, addig a középre való habot is elkészítjük, mely az alábbiak szerint alakul:

4 tojás fehérjéből, 20 dkg. porcukorból és 1 db. vaniliás cukorból robotgéppel kemény habot verünk. Ebbe kerül a 20 dkg. darált dió, melyet már csak lazán forgatunk bele egy fakanállal, vagy rendes kanállal, nehogy felhíguljon a hab és a már tepsiben lévő meggyel feltekert és tojással megkent tészta közepére símítunk.

190'-on kb. 25 percig sütjük, illetve figyeljük a pirulását.

Látta 2251 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Hegedűs Ancika üzente 14 éve

Köszönöm Mártika, én a rahatot nem ismerem, de biztosan az is valami finom gyümölcsféle, tehát jó lehet bele.

Válasz

Balogh Márta üzente 14 éve

Ez isteni recept, sokszor megkeszitettem, nalunk Erdelyben a meggy helyett szoktak szines rahatot tenni, nem tudom, ha Magyarorszagon ismerik...ugyes vagy ANCIKA....

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu