Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
...a közismert cicaszem, vagy macskaszem, - réges-régen már valahova felraktam, de hátha nem mindenki emlékszik rá -, nem krémes, nem vajas, üdítően gyümölcsös és diós.
Tészta hozzávalói:
1 üveg fejtett meggy, vagy annak megfelelő mennyiségű friss meggy. 30 dkg.liszt, 15 dkg. margarin, 4 db. tojás plusz egy a szélek kenéséhez, 2 csapott evőkanál kristálycukor, 1 dkg.élesztő, 1/2 dl. tej az élesztő felfuttatásához.
Elkészítése: A lisztet a margarinnal eldörzsöljük, hozzáadjuk a cukrot, a felfuttatot élesztőt, a tojások sárgáját.
Összegyúrjuk egynemű tésztává. Kis pihentetés után lemérjük, annak alapján 3 egyenlő részre osztjuk és egyenként szép vékonyra, inkább hosszúkás alakúra kinyújtjuk.
Mint ahogyan a fényképen is látszik, mindhárom kinyújtott tészta mindkét szélére rászórjuk a meggyet, melyet előzőleg kevés fahéjjal és zsemlemorzsával meghintettünk és felgöngyöljük.
Kikent, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és a széleket tojássárgájával vékonyan bekenjük.
Amíg a tepsiben kel a feltekert tésztánk, addig a középre való habot is elkészítjük, mely az alábbiak szerint alakul:
4 tojás fehérjéből, 20 dkg. porcukorból és 1 db. vaniliás cukorból robotgéppel kemény habot verünk. Ebbe kerül a 20 dkg. darált dió, melyet már csak lazán forgatunk bele egy fakanállal, vagy rendes kanállal, nehogy felhíguljon a hab és a már tepsiben lévő meggyel feltekert és tojással megkent tészta közepére símítunk.
190'-on kb. 25 percig sütjük, illetve figyeljük a pirulását.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!