Sütés főzés: reform almás (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

reform almás

Egyre inkább próbál az ember arra törekedni, hogy egészségesebb összetevőkből készítsen ételeket.
Ez a sütemény is kicsit másként készült, mint általában szoktam.

Látszik a megsült tésztában is, hogy barnább.

A következők szerint készítettem:

20 dkg, fehér liszt,
20 dkg. teljes kiőrlésű rozsliszt,
2 egész tojás,
15 dkg. porcukor,
15 dkg. zsír (ez azért nem annyira a diétás része az adalékoknak)
fél sütőpor és ugyanannyi mennyiségnek megfelelő szódabikarbóna,
fél dl. tej,
1 citrom reszelt héja és leve,
csipet só, hogy az ízek jobban "kijőjjönek".

Töltelék:
ebben az esetben másfél kg. párolt, reszelt alma izlés szerinti cukor és fahéj mennyiséggel.


Az átszitált sütőporos-szódabikarbónás vegyes lisztet elmorzsoltam a zsírral, hozzáadtam a cukrot, a tojásokat, a reszelt citrom héját és levét, valamint a kevés kis tejet és összeállítottam a tésztát.

Kis pihentetés után kettőbe vettem. Az egyiket gáztepsi nagyságúra nyújtottam, megszórtam zsemlemorzsával, beleterítettem az almatölteléket és befedtem a másik kinyújtott lappal. Tojás sárgájával megkentem a tetejét, majd villával megszúrkáltam és 195 fokon 25-30 perc alatt halvány barnára sütöttem.

Kihűlt állapotban porcukorral meghintettem és szeleteltem.

Látta 2263 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Hegedűs Ancika üzente 14 éve

Köszi Editke és Anna! Alig változott az íze, tudod a citromhéj, és az almatöltelékben a fahéj, elvették a rozslisztnek az esetleges más ízét. Én szinte észre sem vettem. Nagyon jó puha, omlós volt.

Válasz

Hegyi Istvánné üzente 14 éve

Nagyon szép lett a sütid, biztos finom is !! Mennyit változott az íze a rozsliszttől? Én még nem sütöttem belőle. Üdv:Anna

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nagyon finom lehetett,szép, mutatós az almásod!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 6 napja itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:

A mai ebédünk: Alma leves, csirkemell roston, gombás...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Husgomboc_leves-001_2196384_5249_s

Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:

A mai ebédünk: paradicsom leves pirított kenyérkockával, ...

Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:

A mai ebédünk: Zöldborsó leves, diós metélt tészta ...

Kőszeghy Anna 4 hete új képet töltött fel:

Disznotoros_tal_2196087_7315_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu