Sütés főzés: reform almás (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

reform almás

Egyre inkább próbál az ember arra törekedni, hogy egészségesebb összetevőkből készítsen ételeket.
Ez a sütemény is kicsit másként készült, mint általában szoktam.

Látszik a megsült tésztában is, hogy barnább.

A következők szerint készítettem:

20 dkg, fehér liszt,
20 dkg. teljes kiőrlésű rozsliszt,
2 egész tojás,
15 dkg. porcukor,
15 dkg. zsír (ez azért nem annyira a diétás része az adalékoknak)
fél sütőpor és ugyanannyi mennyiségnek megfelelő szódabikarbóna,
fél dl. tej,
1 citrom reszelt héja és leve,
csipet só, hogy az ízek jobban "kijőjjönek".

Töltelék:
ebben az esetben másfél kg. párolt, reszelt alma izlés szerinti cukor és fahéj mennyiséggel.


Az átszitált sütőporos-szódabikarbónás vegyes lisztet elmorzsoltam a zsírral, hozzáadtam a cukrot, a tojásokat, a reszelt citrom héját és levét, valamint a kevés kis tejet és összeállítottam a tésztát.

Kis pihentetés után kettőbe vettem. Az egyiket gáztepsi nagyságúra nyújtottam, megszórtam zsemlemorzsával, beleterítettem az almatölteléket és befedtem a másik kinyújtott lappal. Tojás sárgájával megkentem a tetejét, majd villával megszúrkáltam és 195 fokon 25-30 perc alatt halvány barnára sütöttem.

Kihűlt állapotban porcukorral meghintettem és szeleteltem.

Látta 2222 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Hegedűs Ancika üzente 14 éve

Köszi Editke és Anna! Alig változott az íze, tudod a citromhéj, és az almatöltelékben a fahéj, elvették a rozslisztnek az esetleges más ízét. Én szinte észre sem vettem. Nagyon jó puha, omlós volt.

Válasz

Hegyi Istvánné üzente 14 éve

Nagyon szép lett a sütid, biztos finom is !! Mennyit változott az íze a rozsliszttől? Én még nem sütöttem belőle. Üdv:Anna

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nagyon finom lehetett,szép, mutatós az almásod!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu