Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Egyre inkább próbál az ember arra törekedni, hogy egészségesebb összetevőkből készítsen ételeket.
Ez a sütemény is kicsit másként készült, mint általában szoktam.
Látszik a megsült tésztában is, hogy barnább.
A következők szerint készítettem:
20 dkg, fehér liszt,
20 dkg. teljes kiőrlésű rozsliszt,
2 egész tojás,
15 dkg. porcukor,
15 dkg. zsír (ez azért nem annyira a diétás része az adalékoknak)
fél sütőpor és ugyanannyi mennyiségnek megfelelő szódabikarbóna,
fél dl. tej,
1 citrom reszelt héja és leve,
csipet só, hogy az ízek jobban "kijőjjönek".
Töltelék:
ebben az esetben másfél kg. párolt, reszelt alma izlés szerinti cukor és fahéj mennyiséggel.
Az átszitált sütőporos-szódabikarbónás vegyes lisztet elmorzsoltam a zsírral, hozzáadtam a cukrot, a tojásokat, a reszelt citrom héját és levét, valamint a kevés kis tejet és összeállítottam a tésztát.
Kis pihentetés után kettőbe vettem. Az egyiket gáztepsi nagyságúra nyújtottam, megszórtam zsemlemorzsával, beleterítettem az almatölteléket és befedtem a másik kinyújtott lappal. Tojás sárgájával megkentem a tetejét, majd villával megszúrkáltam és 195 fokon 25-30 perc alatt halvány barnára sütöttem.
Kihűlt állapotban porcukorral meghintettem és szeleteltem.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 6 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Alma leves, csirkemell roston, gombás...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: paradicsom leves pirított kenyérkockával, ...
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldborsó leves, diós metélt tészta ...
Kőszeghy Anna 4 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!