Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók a tésztájához:
40 dkg liszt,
25 dkg margarin,
15 dkg porcukor,
1 tojás sárgája,
fél sütőpor,
1 vaníliás cukor,
3 ek. kakaópor.
Elkészítés:
Fenti hozzávaló anyagokat összegyúrjuk. Hűtőszekrénybe rakjuk kb. 1 óra hosszára, hogy kellő keménységű legyen a tészta a majdani reszeléshez. Kivéve a hűtőből elfelezzük a tésztát (én alulra nagyobb mennyiségű tésztát teszek).
Töltelék:
fél kg. nem túl száraz túró,
25 dkg porcukor,
3 tojás sárgája,
1 citrom reszelt héja,
1 vaníliás cukor és 20 dkg. (lehetett volna több is)
tejben áztatott mazsola.
Ezeket jól összekeverjük, majd 1 evőkanál búzadarát is teszünk bele, végül a 4 tojás habját (a tésztában lévő 1 tojás- és a túróba kevert 3 tojás sárgája fehérjéből felvert) óvatosan belekeverjük.
A nagyobb cipót vajazott, lisztezett tepsibe reszeljük, egyenletesen elosztjuk rajta a mazsolás túró tölteléket, majd a kisebb cipót felülre reszeljük.
190 'C-on 25 perc alatt készre sütöttem.
Egy kis hülés után porcukorral meghintve tettem az asztalra.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 5 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!