Sütés főzés: cicaszem szeletelve (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

cicaszem szeletelve

...a közismert cicaszem, vagy macskaszem, nem krémes, nem vajas, üdítően gyümölcsös és diós.

Tészta hozzávalói:

1 üveg fejtett meggy, vagy annak megfelelő mennyiségű friss meggy. 30 dkg.liszt, 15 dkg. margarin, 4 db. tojás plusz egy a szélek kenéséhez, 2 csapott evőkanál kristálycukor, 1 dkg.élesztő, 1/2 dl. tej az élesztő felfuttatásához.

Elkészítése: A lisztet a margarinnal eldörzsöljük, hozzáadjuk a cukrot, a felfuttatot élesztőt, a tojások sárgáját.

Összegyúrjuk egynemű tésztává. Kis pihentetés után lemérjük, annak alapján 3 egyenlő részre osztjuk és egyenként szép vékonyra, inkább hosszúkás alakúra kinyújtjuk.

Mint ahogyan a fényképen is látszik, mindhárom kinyújtott tészta mindkét szélére rászórjuk a meggyet, melyet előzőleg kevés fahéjjal és zsemlemorzsával meghintettünk és felgöngyöljük.

Kikent, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és a széleket tojássárgájával vékonyan bekenjük.
Amíg a tepsiben kel a feltekert tésztánk, addig a középre való habot is elkészítjük, mely az alábbiak szerint alakul:

4 tojás fehérjéből, 20 dkg. porcukorból és 1 db. vaniliás cukorból robotgéppel kemény habot verünk. Ebbe kerül a 20 dkg. darált dió, melyet már csak lazán forgatunk bele egy fakanállal, vagy rendes kanállal, nehogy felhíguljon a hab és a már tepsiben lévő meggyel feltekert és tojással megkent tészta közepére símítunk.

190'-on kb. 25 percig sütjük, illetve figyeljük a pirulását.

Látta 2382 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Mészár Gyöngyi üzente 12 éve

Nálunk pávaszemnek hívják ezt a sütit, és mákkal készítik. De így dióval és meggyel is nagyon finom lehet!

Válasz

Balogh Márta üzente 13 éve

Finom, igen ...macskaszem, vagy habos dios rolni.Akarhogy hivjak, kituno....ugyes vagy!!!

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 14 éve

Köszi Anna!

Válasz

Hegyi Istvánné üzente 14 éve

Ancika! Nagyon finom süteményt készítettél !! Amiben gyümölcs és dió van ,az csak jó lehet. Ráadásul igen mutatós süti!! Üdv:Anna

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 14 éve

...igen, több féleképpen is nevezik. Editke kellemes elfoglaltságot kívánok a sütéshez. Puszi: Ancika

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ancika!
Megint finom süti alkottál!
Nálunk nem cica,hanem macskaszem,de habosrolninak is mondják.
Holnap én is sütök,megyek haza,alig várom már!
Nagyon szép a sütid.
Kellemes hétvégét kívánok:Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 3 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu