Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Citrommázas holdacskák
Ennek a süteménynek az eredeti szerzője Orbán Rozika volt. Némi módosítással nekifogtam és elkészítettem én is.
Hozzávalók:
1 margarin
6 tojás
20 dkg porcukor
1 dl tej
1 citrom reszelt héja
1 sütőpor
30 dkg liszt
2 csapott kanál kakaó
fél dl. olaj
fél üveg meggybefőtt dióval keverve
Máz: 40 dkg. porcukor
1 citrom leve
darált dió a tetejére
A tojásokat ketté vesszük a fehérjét kemény habbá verjük és félretesszük. A margarint a porcukorral és a tojások sárgájával habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat, a sütőporral elkevert és átszitált lisztet és fokozatosan az 1 dl. tejet. Ebbe jön a darált dióban megforgatott meggy.
Az öntet felét hézagosan sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk. A másik felébe egyenletesen belekeverjük a kakaót, majd hozzácsorgatjuk óvatosan továbbkevergetve a fél dl. olajat, mivel a kakaótól kissé „megöregszik” a tészta.
A kakaós tésztát az előbbi massza hézagaiba kanalazzuk. A tepsit kissé megrázogatjuk és előmelegített 200 fokos sütőbe tolva 25 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, rákenjük a citrommázat és megszórjuk még darált dióval (ez el is maradhat).
Máz készítése: a 40 dkg. porcukrot kikeverjük a citrom levével és óvatosan, hogy le ne folyjon rákenjük a süti tetejére.
Éles szélű szaggatóval félhold alakúra vágjuk.
Gyakorlati tapasztalat: így utólag kóstolva és értékelve, a meggy nyugodtan el is maradhatott volna, hiszen a citromos máz önmagában is nagyon kellemes savanykás ízt kölcsönöz neki. Nade majd legközelebb!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!