Sütés főzés: citrom mázas holdacskák (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

citrom mázas holdacskák

Citrommázas holdacskák

Ennek a süteménynek az eredeti szerzője Orbán Rozika volt. Némi módosítással nekifogtam és elkészítettem én is.

Hozzávalók:

1 margarin
6 tojás
20 dkg porcukor
1 dl tej
1 citrom reszelt héja
1 sütőpor
30 dkg liszt
2 csapott kanál kakaó
fél dl. olaj
fél üveg meggybefőtt dióval keverve

Máz: 40 dkg. porcukor
1 citrom leve
darált dió a tetejére

A tojásokat ketté vesszük a fehérjét kemény habbá verjük és félretesszük. A margarint a porcukorral és a tojások sárgájával habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat, a sütőporral elkevert és átszitált lisztet és fokozatosan az 1 dl. tejet. Ebbe jön a darált dióban megforgatott meggy.
Az öntet felét hézagosan sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk. A másik felébe egyenletesen belekeverjük a kakaót, majd hozzácsorgatjuk óvatosan továbbkevergetve a fél dl. olajat, mivel a kakaótól kissé „megöregszik” a tészta.
A kakaós tésztát az előbbi massza hézagaiba kanalazzuk. A tepsit kissé megrázogatjuk és előmelegített 200 fokos sütőbe tolva 25 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, rákenjük a citrommázat és megszórjuk még darált dióval (ez el is maradhat).
Máz készítése: a 40 dkg. porcukrot kikeverjük a citrom levével és óvatosan, hogy le ne folyjon rákenjük a süti tetejére.

Éles szélű szaggatóval félhold alakúra vágjuk.

Gyakorlati tapasztalat: így utólag kóstolva és értékelve, a meggy nyugodtan el is maradhatott volna, hiszen a citromos máz önmagában is nagyon kellemes savanykás ízt kölcsönöz neki. Nade majd legközelebb!

Látta 5031 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ancika!Nagyon mutatós a holdacskád a citrommáztól és összességében az egész!!Üdv:Edit.

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 14 éve

Köszönöm szépen!

Válasz

Hegyi Istvánné üzente 14 éve

Ancika ! Támogatom az ötletet, hogy egy süti receptet átvariáltál! Én is szeretek változtatni a már kész leírásokon.Ez a próbálkozásod remekül sikerült!! Gratulálok!LÉn is meggyel készíteném, mert úgy még fincsibb lehet.
Üdv:Anna

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 14 éve

Köszi Editke, biztosan úgy is nagyon finom, ahogy Te készíted.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Ancika!Nagyon szép sütit készítettél!
Az én receptem is ez,mi Kossuth kiflinek hívunk.Az eredeti recept kakaó és gyümölcs nélkül van,én így egyszerűen szoktam megcsinálni és cukrozott dióval hintem meg, mielött betolom a sütőbe.
Anyukám receptje volt.További szép estét kívánok:Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu