Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók
A fánkhoz:
50 dkg liszt
2 dl tej
4 dkg élesztő
5 dkg porcukor
6 dkg olvasztott vaj
5 db tojássárga
A sütéshez:
olaj
Töltelék: a szokásos módon készített vanilia és csokipuding.
A lisztet egy edénybe tesszük, és a tejben cukorral felfuttatott élesztőt hozzáadjuk és összedolgozzukRáöntjük az olvasztott vajat, és a tojások sárgáját. Összekeverjük és deszkán addig gyúrjuk, míg egynemű tésztát nem kapunk.
A kész tésztát meleg helyre téve egy tálban kelesszük duplájára kb 30 perc alatt.
Ha a tészta megkelt, kevés liszttel nyújtsuk ujjnyi vastagságúra, és egy nagyobb átmérőjű kiszúróval szaggassuk ki a fánkokat. Ekkor következik az érdekes művelet: hosszúcsőrű műanyag (merev) habnyomóval a kiszaggatott fánk belsejébe nyomjuk a tölteléket, majd a behatolásnál keletkezett szúrásnyomot kézzel kicsit összenyomjuk, hogy sütés közben ki ne folyjon a töltelék.
Forró olajban kell kisütni, de óvatosan, nehogy megégjenek.
A kész fánkokat egy szalvétával bélelt tálba rakjuk, és porcukorral kissé meghintve tálaljuk.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!