Sütés főzés: narancsos tekercs (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

narancsos tekercs

Azzal kezdeném, hogy ezt a tekercset nem én készítettem, de olyan szépnek és jónak találtam, ezért gondoltam, hogy felteszem, esetleg valaki kedvet kap és megsüti. Igaz elég munkásnak látszik, de mégis hátha...

Hozzávalók:

1 evőkanál narancshéj
6-7 evőkanál narancslekvár
2 tojás
4 dl tej
4 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás pudingpor
kakaópor

Sárga tészta:
3 evőkanál finomliszt
3 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál étolaj
1 késhegynyi sütőpor
3 tojás

Barna tészta:
1 evőkanál kakaópor
2 evőkanál finomliszt
3 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál étolaj
1 késhegynyi sütőpor
3 tojás

Elkészítése:
A sárga és a barna piskótát külön-külön sütjük meg. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és az olajat, végül óvatosan belekeverjük a tojásfehérjék keményre vert habját. A barna masszához természetesen a kakaóport is hozzáadjuk. A kétféle masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, közepes lángon 20 perc alatt megsütjük, és feltekerve kihűtjük. A dzsem negyedrészével megkenjük az óvatosan széthajtott sárga piskótát. Ráfektetjük a barna tésztát, aminek a közepébe vastag csíkban belesimítjuk a maradék dzsemmel és a kandírozott narancshéjjal elkevert krémet. A dupla tésztát úgy hajtjuk rá, hogy a krémet teljesen körülölelje, majd a süteményt egy tálra fektetjük. A tetejét bekenjük a félretett krémmel, és meghintjük kakaóporral. Krém: a pudingport a tojássárgákkal és a cukorral jól kikeverjük, a tejet hozzáöntve simára kidolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és félretesszük. A pudingot sűrűre főzzük, majd a tojáshabot még forrón beleforgatjuk. A krémet kihűtjük, 2-3 evőkanálnyit félreteszünk belőle a sütemény tetejére.

Forrás: "Sütigyár - Timike"

Látta 1873 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ivánka Gyuláné Ica üzente 12 éve

Nagyon jónak tűnik,felvettem a repertoárba. Meg fogom csinálni. Ica

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 14 éve

Anika és Editke! Köszönöm a hozzászólásaitokat. Valóban naranccsal tudom én is elképzelni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nagyon mutatós süti Ancika!Én is láttam vmelyik oldalon ezt a sütit,de nem volt narancslekvárom,ezért nem készült el.
Persze barackkal,a szín miatt jó lenne,de nem szoktam magamat becsapni,ha narancs akkor legyen narancs....!Üdv:Edit.

Válasz

Hegyi Istvánné üzente 14 éve

Köszönjük a receptet Ancika! Én kaptam egy üveg narancslekvárt, nem tudtam mit kezdjek vele. Most már tudom, hol a helye. Kicsit valóban munkás a két lap miatt, de még sütöm, a krémet elkészítem. Utána már csak összerakom. Nagyon mutatós süti !! Üdv:Anna

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu