Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Túrós lepény, ahogy anyukám tanította
Fél kg liszt (lehet fele grízes liszt, fele fehér liszt)
2 dl langyos tej
2,5 dkg élesztő
1 teáskanál cukorral felfuttatva
2 tojássárgája
pici só
10 dkg porcukor
5-6 dkg olvasztott vaj
A hozzávalókból összeállítom a tésztát, majd jól átgyúrom. Lisztezett deszkán tepsi nagyságúra, vagy egy kicsit nagyobbra nyújtom és belehelyezem a sütőpapírral kibélelt tepsibe és rásímítom az alábbi tölteléket:
Túrótöltelék:
1 kg túró
3 tojássárgája, és felvert habja és a tésztában lévő 2 tojás fehérje is felverve kell bele,
kb. 15-20 dkg cukor
vaníliás cukor, 15 dkg. tejben áztatott mazsola (vagy ízlés szerint)
csipetnyi só.
Egy marék búzadara
Kicsit még kelesztettem a tepsiben is, majd előmelegített, 190 fokos sütőbe tolom. Negyedórás sütés után meglocsolom cukrozott tejföllel, majd visszateszem és még 15-20 percig sütöm, illetve addig, amíg a teteje szépen pirulni nem kezd. Porcukorral meghintve kínálom.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!