Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Meggyes-rácsos habos sütemény
Tésztához valók:
15 dkg margarin
1 evőkanál tejföl
15 dkg cukor
3 tojássárgája
45 dkg liszt
1 cs sütőpor
1 citrom reszelt héja és kifacsart leve
Töltelék:
2 üveg fejtett meggybefőtt
Tetejére:
3 tojásfehérjéből és 15 dkg porcukorból felvert hab
Elkészítés
A puha margarint és a tejfölt, a cukorral és a tojássárgájával habosra keverjük. Az átszitált lisztet összeforgatjuk a sütőporral, és az előzőekhez adjuk. Majd beletesszük a citromhéjat és a citrom levét, és könnyen kezelhető tésztává gyúrjuk.
A tészta 1/3 részét félretesszük, a többit tepsi nagyságúra nyújtjuk és a sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Zsemlemorzsával megszórjuk, ráterítjük a meggybefőttet. A tojásfehérjéből és a porcukorból kemény habot verünk, és a meggyre símítjuk. A maradék tésztát is kinyújtjuk, csöröge metélővel csíkokat darabolunk, tojássárgájával megkenjük és keresztben, hosszában berácsozzuk vele a hab tetejét. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt 180 fokon készre sütjük.
Ha kihült kockákra szeletelve kínáljuk.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!