Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Na...én 60 éves fejjel, elkészítettem életem első fonott kalácsát.
Több receptet is megnéztem. A receptek alapján, egyikből kihagytam valamit, a másikhoz hozzátettem, végül mégis a saját elgondolásom szerint készítettem el. A variációt nem bántam meg.
Az általam legjobbnak itélt fonott kalács receptje a következő: 1 kg. liszt, fél liter langyos tej, 20 dkg. olvasztott ráma margarin, 10 dkg. porcukor, 1 vaniliás cukor, 1 tojás, 3 dkg. élesztő, 1 teáskanál só.
Elkészítés: egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet. A közepébe mélyedést nyomunk, ebbe öntjük a felfuttatott élesztőt, az olvasztott margarint, a langyos tejet, a porcukrot, a vaniliás cukrot a tojást és a sót (remélem mindent felsoroltam).
Elkezdjük kidolgozni, először fakanállal, addig, amíg el nem válik az edény falától. Ez nem megy egy nekifutásra, hisz nagyon nehéz munka! Kisvártatva újra előveszem, megint verek rajta. Majd mikor már szinte tiszta az edény oldala, szépen eligazítom a tetejét a fakanállal, lisztet szórok rá és félreteszem egy fél órára kelni.
Ha megkelt nekiállok kézzel dagasztani, ameddig csak bírom szusszal, illetve amíg gyönyörű síma nem lesz a tészta.
Ekkor három részre veszem és azokat is háromba. Így lesz 9 kis cipóm, melyeket egyenként kisodrok egyforma rudakba és 3-ával összefonom őket. A 3 fonást egymás mellé rakom a kikent tepsibe és még 40 percig kelesztem a villanysütő kelesztő programján (vagy meleg, huzatmentes helyiségben)
Mikor már teli a tepsi, a fonatokat megkentem felvert tojással és 170 fokos sütőben 40 perc alatt szép barnára sütöttem.
Én nem azt mondom, hogy ez volt a legjobb választásom, biztos van ennél jobb recept is, gyakorlottabb sütkérezős háziasszonyok tudnának róla mesélni, de a családomnak ez is nagyon jó volt, különösen a ma reggeli, házilag frissen főzött kakaóhoz. Díjazták!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!