Sütés főzés: szeletelt fonott foszlós kalács (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

szeletelt fonott foszlós kalács

Na...én 60 éves fejjel, elkészítettem életem első fonott kalácsát.
Több receptet is megnéztem. A receptek alapján, egyikből kihagytam valamit, a másikhoz hozzátettem, végül mégis a saját elgondolásom szerint készítettem el. A variációt nem bántam meg.

Az általam legjobbnak itélt fonott kalács receptje a következő: 1 kg. liszt, fél liter langyos tej, 20 dkg. olvasztott ráma margarin, 10 dkg. porcukor, 1 vaniliás cukor, 1 tojás, 3 dkg. élesztő, 1 teáskanál só.

Elkészítés: egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet. A közepébe mélyedést nyomunk, ebbe öntjük a felfuttatott élesztőt, az olvasztott margarint, a langyos tejet, a porcukrot, a vaniliás cukrot a tojást és a sót (remélem mindent felsoroltam).

Elkezdjük kidolgozni, először fakanállal, addig, amíg el nem válik az edény falától. Ez nem megy egy nekifutásra, hisz nagyon nehéz munka! Kisvártatva újra előveszem, megint verek rajta. Majd mikor már szinte tiszta az edény oldala, szépen eligazítom a tetejét a fakanállal, lisztet szórok rá és félreteszem egy fél órára kelni.

Ha megkelt nekiállok kézzel dagasztani, ameddig csak bírom szusszal, illetve amíg gyönyörű síma nem lesz a tészta.

Ekkor három részre veszem és azokat is háromba. Így lesz 9 kis cipóm, melyeket egyenként kisodrok egyforma rudakba és 3-ával összefonom őket. A 3 fonást egymás mellé rakom a kikent tepsibe és még 40 percig kelesztem a villanysütő kelesztő programján (vagy meleg, huzatmentes helyiségben)
Mikor már teli a tepsi, a fonatokat megkentem felvert tojással és 170 fokos sütőben 40 perc alatt szép barnára sütöttem.

Én nem azt mondom, hogy ez volt a legjobb választásom, biztos van ennél jobb recept is, gyakorlottabb sütkérezős háziasszonyok tudnának róla mesélni, de a családomnak ez is nagyon jó volt, különösen a ma reggeli, házilag frissen főzött kakaóhoz. Díjazták!

Látta 5146 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Hegedűs Ancika üzente 13 éve

Marcsika, Jutka köszönöm értékes hozzászólásotokat. Most már én is tudom, hogy nem mindegy, melyik oldalon melyik spirál van. Tudjuk, hogy az egyiknek a tövénél az ütköző vastagabb. Erre kell figyelni.

Válasz

Molnár Jutka üzente 13 éve

Ennél szebb ,gyönyörübb kalácsot még nem láttam. Én sem tudok "normális"kelt tésztát sütni,pedig én már elmúltam annyi.
Ez gyönyörűűűűűűűűűűű!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ancika! Ezt igazán jól összehoztad. Szinte hihetetlen, hogy az első, tudom miért csavarodott fel azért meg meg kell olyankor cserélni a két pálcát.
Addig ne hagyd magára míg nem látod jól dolgozik.
Tapasztaltam én magam is de a Tv valamelyik főző műsorába pont a napokban is ezt tanácsolták.

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 14 éve

Mónikám, elképzelhető, hogy tényleg nagy mennyiségű volt a tésztám, amikor azt tapasztaltam, hogy feltekeredett a gép belsejébe. Ezért félek a spirállal dolgozni.

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 14 éve

Köszi Zsuzsám! Az itthon lévő családom nem nagy, de úgy voltam vele, hogy nem baj, ha marad is több napra, mert nem szárad ki. Most az előbb desszertként éppen áfonyalekvárral ettem, nem győzök betelni vele. El fog fogyni, biztos vagyok benne. Természetesen tovább kisérletezek, még ebben az évben valamikor fogok sütni.

Válasz

Perreyné Zsuzsa üzente 14 éve

Ancika! Nagyon guszta, de mekkora családod van????????? Nekünk a 1/2 kg liszt is majdnem sok. Ne add, fel a kisérletezést, csak így tovább, gratulálok.
Zsuzsa

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 14 éve

Ancika én még nem jártam így,ezért ajánlottam.Igaz én egyszerre csak fél kiló lisztel dolgozok szerintem ezért nem jártam így még.Köszi hogy írtad.

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 14 éve

Köszi Mónikám! Én egyszer próbáltam a robotgép dagasztóspiráljával valamit megdagasztani és úgy felcsavarododtt a tészta a pálcára, hogy majdnem el kellet dobni a gépet is. Szerencsére a párom szétszedte és kitisztította. Azóta nem merem azt használni.

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 14 éve

Ancika nagyon jól sikerült!!Gusztusos,nem lehet belőle eleget sütni.Én a dagasztást a habverő gép dagasztópálcájával végeztetem,minden kelt tésztámat így készítem.Kézzel nagyon nehéz dagasztani,így hamarabb is megvan és kézkímélő.A végeredmény ugyanaz lesz.Aki teheti próbálja ki.:)

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu