Sütés főzés: kelt kalács (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

kelt kalács

Kelt tészta:
Ne vegyétek rossz néven tőlem ezt a sok kelt tésztát, de ha már két hétig nem sütök, hiányérzetem van. Nagyon szeretjük. Ezen a hét végén több dolgom is volt, de beszorítottam az időmbe és nekiláttam. Megvolt minden hozzávaló, nem kellett gondolkodnom a beszerzésről sem.

Almás bukta és szilvalekváros kifli:

Hozzávalók:
1kg.liszt, 6 dl. tej, 5 dkg.élesztő, 8ek. cukor, 1mk. só, 4 tojás sárgája,16 dkg.olvasztott vaj.
Az élesztőt elmorzsoljuk 1 dl.langyos, cukros tejben és felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a cukrot. Ehhez keverjük a felfuttatott élesztőt, tejet és a tojás sárgákat, majd összedolgozzuk. Hozzáöntjük az olvasztott vajat és készre dagasztjuk: ha van kenyérsütő gép abban, ha nincs kézzel. Megkelesztjük, majd négy felé osztjuk. Ebből a mennyiségből készítettem szilvalekváros kifliket és almás buktákat.
Töltelék:1 kg. alma lereszelve, ízlés szerinti mennyiségű cukorral, fahéjjal összepárolva, kekszmorzsával elkeverve, hogy felszívja az alma levességét. Kihűlt állapotban a kinyújtott, négyzetekre vágott tészták közepére kiskanál segítségével kevés tölteléket teszünk és buktákká formálva sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
A tészta másik részéből két kör alakú tésztát nyújtottam, majd cikkekre vágtam, teáskanálnyi szilvalekvárt tettem a szélesebb részére, felcsavartam és ezeket is a tepsibe raktam.
Tetejüket tojással megkenjük és 190 fokra előmelegített sütőben pirosodásig sütjük. Porcukorral, de anélkül is fogyasztható finom, puha kalácsokat kapunk!

Látta 1602 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Friedlné Évi üzente 12 éve

ezek tényleg nagyon szépen megsültek!! :)

Válasz

Vincze Sándorné Klári üzente 12 éve

Csak nyugottan csináld ezeket a gyönyörűségeket ,úgy megjött az étvágyam ...............üdv Klári.

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 12 éve

Köszike!

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 12 éve

Én sem veszem rossz néven,a kelt tésztákat nem lehet megunni,szerintem nincs is olyan aki ne szeretné.arról nem is beszélve milyen jól sikerültek szépek lettek :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ancika gratulálok! Dehogy vesszük rossz néven annyira szépek mosolygósak.
Így megjön a kedvünk a készítéséhez. Mi mostanában sok édességet ettünk most szüneteltetni akarom, a sósat keltésztákat szeretném terítékre.
Köszönjük feltetted, nem zavar ha százat is teszel fel, olyan szépek.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Így kora reggel megkordult a gyomrom a látványtól.
Én nem veszem rossz néven,imádom a kelttésztákat,meg a család is.Csak hozzad őket!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu