Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Kelt tészta:
Ne vegyétek rossz néven tőlem ezt a sok kelt tésztát, de ha már két hétig nem sütök, hiányérzetem van. Nagyon szeretjük. Ezen a hét végén több dolgom is volt, de beszorítottam az időmbe és nekiláttam. Megvolt minden hozzávaló, nem kellett gondolkodnom a beszerzésről sem.
Almás bukta és szilvalekváros kifli:
Hozzávalók:
1kg.liszt, 6 dl. tej, 5 dkg.élesztő, 8ek. cukor, 1mk. só, 4 tojás sárgája,16 dkg.olvasztott vaj.
Az élesztőt elmorzsoljuk 1 dl.langyos, cukros tejben és felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a cukrot. Ehhez keverjük a felfuttatott élesztőt, tejet és a tojás sárgákat, majd összedolgozzuk. Hozzáöntjük az olvasztott vajat és készre dagasztjuk: ha van kenyérsütő gép abban, ha nincs kézzel. Megkelesztjük, majd négy felé osztjuk. Ebből a mennyiségből készítettem szilvalekváros kifliket és almás buktákat.
Töltelék:1 kg. alma lereszelve, ízlés szerinti mennyiségű cukorral, fahéjjal összepárolva, kekszmorzsával elkeverve, hogy felszívja az alma levességét. Kihűlt állapotban a kinyújtott, négyzetekre vágott tészták közepére kiskanál segítségével kevés tölteléket teszünk és buktákká formálva sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
A tészta másik részéből két kör alakú tésztát nyújtottam, majd cikkekre vágtam, teáskanálnyi szilvalekvárt tettem a szélesebb részére, felcsavartam és ezeket is a tepsibe raktam.
Tetejüket tojással megkenjük és 190 fokra előmelegített sütőben pirosodásig sütjük. Porcukorral, de anélkül is fogyasztható finom, puha kalácsokat kapunk!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!