Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók a tésztához:
35 dkg. finomliszt, 5 dkg. teljes kiőrlésű rozsliszt, fél sütőpor, 1 mokkáskanálnyi szódabikarbóna, 1 egész tojás, 1 narancs reszelt héja, 15 dkg, vaj, 1 evőkanál tejföl, 2 evőkanál joghurt a savójával együtt, 10 dkg. porcukor, 1 db. vaniliás cukor.
Töltelék:
2 vanilia puding, 1 teáskanál keményítő 6 dl. tejjel felfőzve, kihűtve.
1 üveg szilvabefőtt, 2-3 alma kockára vágva rá ízlés szerint cukor és fahéj.
Elkészítés:
A liszteket, a sütőport, a szódaport és a porcukrot összeszitáljuk. Elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást, a tejfölt és a joghurtot, majd kellemes keménységű cipóvá gyúrjuk.
Kicsit pihentetjük és kétfelé vesszük a tésztát ¾ és ¼ arányban. A nagyobb cipót kikent, kilisztezett tepsibe emeljük. Rákenjük a pudingot, erre egyenletesen rászórjuk a csíkokra vágott szilvabefőttet és a kockára darabolt, megcukrozott, fahéjazott almát. Kicsit belenyomkodjuk és a maradék tésztával berácsozzuk a tetejét és tojással megkenjük. A rácsok közé hellyel-közzel házi baracklekvárt csepegtetünk, hogy egy kicsit savanykásabb legyen.
Porcukorral meghinthetjük, de anélkül is elég édes.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!