Sütés főzés: szilvalekváros papucs (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

szilvalekváros papucs

Erre az oldalra is ideírom a velem történteket:

Megéltem már néhány nyarat, de eddig még szilvalekvárt nem főztem. Idén nyáron mégis rászántam magam erre a nem is olyan őrdöngős műveletre.
Örömömre nagyon jól sikerült.

Meg akartam győződni arról, hogyan állja ki a próbát a süteményekben. Ennek apropójaként készült ez a szilvalekváros papucs. Mondhatom olyan lett, amilyennek mások mondták. Nem folyt ki.

Receptem sem volt olyan igazán neki való, ezért gyorsan az internetnél kötöttem ki és ami a legelső kínálat volt, arra esett a választásom. Ez pedig a „Gabriella konyhája”-ból való recept.

http://gabicsek.blogspot.hu/2012/04/lekvaros-papucs-hazi-szilvalekvarral.html

Azért, hogy ne kelljen keresgélnetek, ideírom a receptet:

Hozzávalók:

- 40 dkg liszt
- 20 dkg zsír (4 púpos evőkanállal) én margarint tettem bele
- 2 dkg élesztő
- 2 kanál porcukor
- 1 tejföl
- csipet só

Töltelék:
- szilvalekvár

Elkészítés:

A lisztben a cukrot és a sót elkeverem, beleteszem a zsírt és annyi tejfölt, hogy egy jól nyújtható tésztát kapjak. (a tejfölt apránként teszem hozzá)
Nem kell keleszteni, azonnal kinyújtom kb. 4-5 mm vastagságúra.
Egy közepes méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatom (én négyzeteket vágtam), teszek bele fél teáskanál lekvárt és két oldalról "összecsípem" a tésztát. Érdemes erősen "összecsípni", azaz összenyomni, hogy sütés közben ne nyíljon szét a tészta.
180 fokos sütőben kb. 15 percig sütöm (de a sütési idő sütő függő, nálam 15 perc alatt megsülnek:).
Tálaláskor porcukorral meghintem!

Látta 3692 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Tobakné Baris Erzsébet üzente 11 éve

Nagyon guszta! :-)

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 11 éve

Köszönöm, igazatok van a tanulást illetően!

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 11 éve

Ancika nagyon szépek lettek,a házi lekvár verhetetlen a boltival szemben,és nem is nehéz,egy kis időt igényel de a finom íz kárpótolja mindezt,és tanulni sohasem késő :)

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 11 éve

Köszi szépen lányok!
Higgyétek el, hogy ettől a szilvalekvártól nem ég a gyomrom. Nincs benne sem cukor, sem tartósító. Volt olyan eset, hogy több karéj lekváros kenyeret kentem magamnak és semmi bajom nem volt tőle. Hihetetlen! De mégis igaz!

Válasz

Friedlné Évi üzente 11 éve

Micsoda szép szabályosak és milyen olcsón ki lehet hozni ezt a finomságot!!

Válasz

Csete Imrene Marika üzente 11 éve

Ancika! Ez nagyon jól néz ki.Most én ebből iszonyú sokat meg tudnék enni. Hihetetlen mire vagyok képes a süti evésnél.Nagyon szeretem az igazi szilvalekvárt.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon jól néznek ki.Én eddig ilyet mákkal csináltam.Gratula a házi szilvalekvárhoz.

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 11 éve

Köszönöm Marcsika, Évike, Marika! Én is azt a szemléletet követtem, hogy "a jó pap is holtig tanul", tehát még talán nem késő.

Válasz

Domján Mária üzente 11 éve

Ancika nagyon szép papucsokat készítettél
Gratulálok

Válasz

burger eva üzente 11 éve

Nagyon jól néznek ki a papucsok.Biztos az ízük is kitünő

Válasz

További hozzászólások 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 3 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu