Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Erre az oldalra is ideírom a velem történteket:
Megéltem már néhány nyarat, de eddig még szilvalekvárt nem főztem. Idén nyáron mégis rászántam magam erre a nem is olyan őrdöngős műveletre.
Örömömre nagyon jól sikerült.
Meg akartam győződni arról, hogyan állja ki a próbát a süteményekben. Ennek apropójaként készült ez a szilvalekváros papucs. Mondhatom olyan lett, amilyennek mások mondták. Nem folyt ki.
Receptem sem volt olyan igazán neki való, ezért gyorsan az internetnél kötöttem ki és ami a legelső kínálat volt, arra esett a választásom. Ez pedig a „Gabriella konyhája”-ból való recept.
http://gabicsek.blogspot.hu/2012/04/lekvaros-papucs-hazi-szilvalekvarral.html
Azért, hogy ne kelljen keresgélnetek, ideírom a receptet:
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg zsír (4 púpos evőkanállal) én margarint tettem bele
- 2 dkg élesztő
- 2 kanál porcukor
- 1 tejföl
- csipet só
Töltelék:
- szilvalekvár
Elkészítés:
A lisztben a cukrot és a sót elkeverem, beleteszem a zsírt és annyi tejfölt, hogy egy jól nyújtható tésztát kapjak. (a tejfölt apránként teszem hozzá)
Nem kell keleszteni, azonnal kinyújtom kb. 4-5 mm vastagságúra.
Egy közepes méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatom (én négyzeteket vágtam), teszek bele fél teáskanál lekvárt és két oldalról "összecsípem" a tésztát. Érdemes erősen "összecsípni", azaz összenyomni, hogy sütés közben ne nyíljon szét a tészta.
180 fokos sütőben kb. 15 percig sütöm (de a sütési idő sütő függő, nálam 15 perc alatt megsülnek:).
Tálaláskor porcukorral meghintem!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!