Sütés főzés: óriás pogácsák és kiflik (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

óriás pogácsák és kiflik

Óriás pogácsa krumplival, túróval

Régóta készülök sütni ilyen pogácsákat. Ezeket a nagy, puha, jó falós, bucikat imádom. Nem sokat „cicóztam”, összedobáltam, ami itthon volt és a sós jellegű tésztához kellett.

Hozzávalók:

5 dkg. friss élesztő, 1 mokkacukor, 1 kg. liszt, 15 dkg. vaj (lehetett volna több is), fél kg. túró, 2 dl. aludttej savójával együtt, 1 db. közepes főtt krumpli összetörve, 1 evőkanál só, szükség szerint tej, vagy tejföl a tészta összeállításához.

Elkészítés: Az élesztőt a langyos savóban, vagy tejben a mokkacukorral együtt felfuttatjuk. Az átszitált liszthez hozzákockázzuk a vajat, majd elmorzsoljuk benne. Megsózzuk, beletesszük a túrót, a tört krumplit, az aludttejet és összeállítjuk a tésztát. Ha valami hiányzik belőle, pótoljuk (liszt, tej: lágyság, vagy keménység esetére).
Huzatmentes helyen duplájára kelesztjük.

Ha megkelt, kissé átgyúrjuk, kinyújtjuk, berácsozzuk és fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Tepsibe rakva újabb kelesztés, majd tojással megkenjük a tetejét és 200 fokos sütőbe téve szép pirosra sütjük.

Alig vártam, hogy annyira kihűljön, hogy az elsőbe beleharaphassak. Hozta a hozzáfűzött reményeket. Kár, hogy elfogyott! De majd sütök még!

Ugyanebből a tésztából készült még néhány kifli is, melyeknek egy részét bolti szilvalekvárral, másik részét diós baracklekvárral töltöttem meg. Engem a régi időkre emlékeztet az, amikor a sós tésztát édes töltelékkel töltötte meg a nagymamám. Én imádom azt a kontrasztot, ami tulajdonképpen együtt „harapva” nem is észrevehető.

Látta 1234 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Barna Pap Mónika üzente 11 éve

Mmm 1-1-et megkóstolnék belőlük,olyan guszták.Én nagyon szeretem a sós leveles édes almatöltelékkel töltött tésztát....

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ancika ezek a pogácsák, kiflik csoda szépek.
Olyan jóízűen írtad a recept mellé a kommentet, szinte ott éreztem magam, és éreztem a konyhádból áramló illatot.
A pékek munka nélkül maradnak, melletted.
A képet nézve szinte beleharapnék valamelyikbe.
Köszönjük szépen.

Válasz

Friedlné Évi üzente 11 éve

istenien néznek ki, neked sem kell a pékségbe menned Ancika! :)

Válasz

burger eva üzente 11 éve

Nagyon gusztusos. A tésztájába tehéntúrót vagy sós júhtúrót használtál???
Érdekes a sós tésztát lekvárral tölteni.Nekem egy kicsit idegen , de lehet ,hogy igazad van.

Válasz

Mészár Gyöngyi üzente 11 éve

De jól néznek ki, biztosan nagyon finomak is!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 3 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu