Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Óriás pogácsa krumplival, túróval
Régóta készülök sütni ilyen pogácsákat. Ezeket a nagy, puha, jó falós, bucikat imádom. Nem sokat „cicóztam”, összedobáltam, ami itthon volt és a sós jellegű tésztához kellett.
Hozzávalók:
5 dkg. friss élesztő, 1 mokkacukor, 1 kg. liszt, 15 dkg. vaj (lehetett volna több is), fél kg. túró, 2 dl. aludttej savójával együtt, 1 db. közepes főtt krumpli összetörve, 1 evőkanál só, szükség szerint tej, vagy tejföl a tészta összeállításához.
Elkészítés: Az élesztőt a langyos savóban, vagy tejben a mokkacukorral együtt felfuttatjuk. Az átszitált liszthez hozzákockázzuk a vajat, majd elmorzsoljuk benne. Megsózzuk, beletesszük a túrót, a tört krumplit, az aludttejet és összeállítjuk a tésztát. Ha valami hiányzik belőle, pótoljuk (liszt, tej: lágyság, vagy keménység esetére).
Huzatmentes helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, kissé átgyúrjuk, kinyújtjuk, berácsozzuk és fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Tepsibe rakva újabb kelesztés, majd tojással megkenjük a tetejét és 200 fokos sütőbe téve szép pirosra sütjük.
Alig vártam, hogy annyira kihűljön, hogy az elsőbe beleharaphassak. Hozta a hozzáfűzött reményeket. Kár, hogy elfogyott! De majd sütök még!
Ugyanebből a tésztából készült még néhány kifli is, melyeknek egy részét bolti szilvalekvárral, másik részét diós baracklekvárral töltöttem meg. Engem a régi időkre emlékeztet az, amikor a sós tésztát édes töltelékkel töltötte meg a nagymamám. Én imádom azt a kontrasztot, ami tulajdonképpen együtt „harapva” nem is észrevehető.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 5 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!