Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Először a sós rúd receptjét írom le: 25 dkg. fehér liszt, 25 dkg. teljes kiőrlésű barna liszt, 1 csomag sütőpor, só ízlés szerint, 2 dl. olaj, 1-2 dl. túrósavó (lisztminőség fügvényében).
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd vékonyra nyújtjuk. Megkenjük felvert tojással, megszórjuk különféle magvakkal (szezám, kömény, darabos só), csőrege metélővel nagyjából egyforma rudakat vágunk és sütőlemezre rakjuk. Nem kell szétszedni, mikor a lemezre rakjuk, széles késsel alányúlva egyszerre 5-6-10 rudat is tudunk pakolni.
190 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
(Gyakorlati tapasztalat: legközelebb én nem tennék bele 2 dl. olajat, inkább a savó mennyiségét növelném meg. Nagyon olajosnak találtam a tésztát)
Bejgli:
A tészta hozzávalói:
Fél kg. liszt
25 dkg. margarin
3 dkg. élesztő
késhegynyi szódabikarbóna
3 evőkanál porcukor
pici só
2 nagyobb tojás (egyik a rudak tetejére)
1 pohár tejföl
Töltelékek hozzávalói:
30 dkg darált dió
25 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
1 evőkanál tejfölt
1-2 evőkanál méz
1 marék mazsola
30 dkg darált mák
25 dkg. porcukor
1-2 evőkanál méz
fél citromreszelt héja
néhány evőkanál fejtett meggy
(Úgy hallottam, akkor a legjobb, ha a tészta mennyisége megegyezik a töltelék mennyiségével, tehát egy cipót lemérünk és jó, ha a töltelék súlya is annyi)
Az átszitált szódabikarbónás liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk langyos tejfölben felfuttatott élesztőt, a tojást, a porcukrot és a sót. Jó állagú tésztát gyúrunk belőle. Négy cipóra osztjuk és fél órára hűtőbe téve pihentetjük.
Közben elkészítjük a belevaló töltelékeket. A mazsola illetve a meggy kivételével külön-külön összefőzzük a hozzávalókat és kihűtjük.
A tészta mind a 4 részét még megdolgozzuk egy kicsit, majd egyenként hosszúkás lappá nyújtjuk, kevés tejföllel, vagy tojásfehérjével megkenjük és két lapra egyenletesen rásímítjuk a diótölteléket, megszórjuk mazsolával és vékony sugárban mézzel, majd a másik kettőre mák tölteléket és meggyet rászórjuk kicsit belenyomkodjuk. A tészta két rövidebb oldalát egy ujjnyira visszahajtunk a töltelékre, majd lazán feltekerjük, tepsibe rakjuk, tojással megkenjük a tetejüket és kelni hagyjuk. Fél óra múlva újra megkenjük tojással, tetejüket, esetleg egy-két helyen az oldalukat is megszúrkáljuk villával, hogy ki ne repedjenek, majd 190 fokosra előmelegített sütőbe tolva kb. 30 percig sütjük. Szeleteljük és kínáljuk.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
Keczánné Macskó Piroska írta 4 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!