Sütés főzés: sós rúd, mézes krémes és 3 fajta bejgli: meggyes-mákos, mazsolás-túrós és mazsolás-almás (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

sós rúd, mézes krémes és 3 fajta bejgli: meggyes-mákos, mazsolás-túrós és mazsolás-almás

Először a sós rúd receptjét írom le: 25 dkg. fehér liszt, 25 dkg. teljes kiőrlésű barna liszt, 1 csomag sütőpor, só ízlés szerint, 2 dl. olaj, 1-2 dl. túrósavó (lisztminőség fügvényében).
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd vékonyra nyújtjuk. Megkenjük felvert tojással, megszórjuk különféle magvakkal (szezám, kömény, darabos só), csőrege metélővel nagyjából egyforma rudakat vágunk és sütőlemezre rakjuk. Nem kell szétszedni, mikor a lemezre rakjuk, széles késsel alányúlva egyszerre 5-6-10 rudat is tudunk pakolni.
190 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

(Gyakorlati tapasztalat: legközelebb én nem tennék bele 2 dl. olajat, inkább a savó mennyiségét növelném meg. Nagyon olajosnak találtam a tésztát)

Bejgli:

A tészta hozzávalói:

Fél kg. liszt
25 dkg. margarin
3 dkg. élesztő
késhegynyi szódabikarbóna
3 evőkanál porcukor
pici só
2 nagyobb tojás (egyik a rudak tetejére)
1 pohár tejföl

Töltelékek hozzávalói:

30 dkg darált dió
25 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
1 evőkanál tejfölt
1-2 evőkanál méz
1 marék mazsola

30 dkg darált mák
25 dkg. porcukor
1-2 evőkanál méz
fél citromreszelt héja
néhány evőkanál fejtett meggy

(Úgy hallottam, akkor a legjobb, ha a tészta mennyisége megegyezik a töltelék mennyiségével, tehát egy cipót lemérünk és jó, ha a töltelék súlya is annyi)

Az átszitált szódabikarbónás liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk langyos tejfölben felfuttatott élesztőt, a tojást, a porcukrot és a sót. Jó állagú tésztát gyúrunk belőle. Négy cipóra osztjuk és fél órára hűtőbe téve pihentetjük.
Közben elkészítjük a belevaló töltelékeket. A mazsola illetve a meggy kivételével külön-külön összefőzzük a hozzávalókat és kihűtjük.
A tészta mind a 4 részét még megdolgozzuk egy kicsit, majd egyenként hosszúkás lappá nyújtjuk, kevés tejföllel, vagy tojásfehérjével megkenjük és két lapra egyenletesen rásímítjuk a diótölteléket, megszórjuk mazsolával és vékony sugárban mézzel, majd a másik kettőre mák tölteléket és meggyet rászórjuk kicsit belenyomkodjuk. A tészta két rövidebb oldalát egy ujjnyira visszahajtunk a töltelékre, majd lazán feltekerjük, tepsibe rakjuk, tojással megkenjük a tetejüket és kelni hagyjuk. Fél óra múlva újra megkenjük tojással, tetejüket, esetleg egy-két helyen az oldalukat is megszúrkáljuk villával, hogy ki ne repedjenek, majd 190 fokosra előmelegített sütőbe tolva kb. 30 percig sütjük. Szeleteljük és kínáljuk.

Látta 2396 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Hegedűs Ancika üzente 13 éve

Mónika, Jutka köszi!

Válasz

Molnár Jutka üzente 13 éve

Nagyon szépek!!

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 13 éve

Húúú nagyon guszták!Jól látom a sós rúdban van teljes kiőrlésű liszt is?Alig bírom kivárni a recepteket:))

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu