Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Ennek a mézes szeletnek a receptjét a Meglepetés újság 2000 évi 29-es számból vettem és némi kis módosítással elkészítettem:
Ime: Hozzávalók a tésztához: 70 dkg. liszt, 2 tojás, 20 dkg. porcukor, 3 evőkanál méz, 6 ek. tej, 6 dkg. vaj, 1 kávéskanál szódabikarbóna.
A krém hozzávalói: 35 dkg, margarin, 35 dkg. porcukor, 7 dl. tej, 7 ek. búzadara, 1 kisüveg házi sárgabarack lekvár, tetejére porcukor és olvasztott csoki.
A tészta hozzávalóit összeállítjuk. Négy egyenlő részre osztjuk, tepsi nagyságúra nyújtjuk és a tepsi hátoldalán - melyet előzőleg zsíradékkal megkentünk - egymás után megsütjük.
A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral, a tejet pedig a búzadarával megfőzzük. A kihűlt tejbedarát összekeverjük a cukros margarinnal. Az alsó lapot megkenjük ezzel a krémmel, a másodikat baracklekvárral, a harmadikat a krém másik felével és betakarjuk a negyedik (legjobban sikerült) lappal.
Egy éjszakára hűvös helyre tettem és lenyomattam egy gyúródeszkával melyre nehezéknek 1-2 nagyobb könyvet tettem.
Másnap porcukorral megszórtam és olvasztott csokicsíkokkal berácsoztam. Nagyon jól megpuhult. Hosszúkás szeletekre vágtam. Finom volt, mert a töltelék gazdagon volt benne.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!