Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Almás és túrós táska:
Ezt a receptet Vassné Editke oldalán találtam. Első olvasatra megtetszett, gondoltam gyorsan ki is próbálom.
Némi módosítással nekiláttam a hozzávalók előpakolásához, majd bedagasztásához.
Hozzávalók:
60 dkg. liszt, 11 dkg. porcukor, csipetnyi só, 3 dl. tej, ebből fél dl-ben a 2 dkg élesztő felfuttatva, (az Editke receptjében víz volt, Ő viszont tejport is tett bele), 1 tojás, 6 dkg puha vaj.
Töltelék: Jelen esetben alma és túró volt.
6 db. alma lereszelve, cukorral megdinsztelve, fahéjjal megszórva, darált keksszel összeforgatva, hogy ne legyen olyan leves.
25. dkg túró, egy tojás sárgája, ízlés szerint porcukor, 1 vanilia cukor, egy megsikált narancs reszelt héja, 2 ek. gríz, és az egy tojás fehérje kemény habbá verve és mindezek a túróval lazán eldolgozva.
Elkészítés: egy mélyebb edényben az átszitált lisztet, porcukrot, langyos tejet, tojást, sót és a felfuttatott élesztőt összekeverjük és a robotgép spiráljával jól megdagasztjuk, amíg el nem válik az edény falától és szép hólyagos nem lesz a tészta.
Konyharuhával letakarva huzatmentes helyre tesszük és duplájára kelesztjük.
Amíg a tészta kel, elkészítjük a töltelékeket a fentebb leírt módon.
A megkelt tésztát kinyújtjuk, nagyon jól lehet kézzel is rásegíteni széthúzogatni, mint a rétest, tehát egy nagyon engedelmes tésztát kapunk, melyet négyzetekre vágunk, majd még így is irányíthatjuk a nagyságát a kívánt méretre.
A nagy négyzetek közepén a fotón látható konyhai eszközt végig gurítjuk, mely mintegy kicakkozza a tészta majdani tetejét. Erre a cakkos részre kerül a töltelék. A tészta két sima oldalát egymásra hajtjuk, majd megfordítjuk a buktát, úgy, hogy felülre kerüljön a cakkozás és szépen tepsibe helyezzük. Ezt mindegyik buktával „eljátsszuk”.
A tepsibe rakást követően újabb kelesztés következik kb. félóra. Ezután megkenjük a buktákat felvert tojással, majd megszórjuk kristálycukorral és előmelegített 190 fokos sütőben szép arany barnára sütjük.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!