Sütés főzés: túrós és almás bukta (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

túrós és almás bukta

Almás és túrós táska:

Ezt a receptet Vassné Editke oldalán találtam. Első olvasatra megtetszett, gondoltam gyorsan ki is próbálom.
Némi módosítással nekiláttam a hozzávalók előpakolásához, majd bedagasztásához.

Hozzávalók:
60 dkg. liszt, 11 dkg. porcukor, csipetnyi só, 3 dl. tej, ebből fél dl-ben a 2 dkg élesztő felfuttatva, (az Editke receptjében víz volt, Ő viszont tejport is tett bele), 1 tojás, 6 dkg puha vaj.

Töltelék: Jelen esetben alma és túró volt.

6 db. alma lereszelve, cukorral megdinsztelve, fahéjjal megszórva, darált keksszel összeforgatva, hogy ne legyen olyan leves.
25. dkg túró, egy tojás sárgája, ízlés szerint porcukor, 1 vanilia cukor, egy megsikált narancs reszelt héja, 2 ek. gríz, és az egy tojás fehérje kemény habbá verve és mindezek a túróval lazán eldolgozva.

Elkészítés: egy mélyebb edényben az átszitált lisztet, porcukrot, langyos tejet, tojást, sót és a felfuttatott élesztőt összekeverjük és a robotgép spiráljával jól megdagasztjuk, amíg el nem válik az edény falától és szép hólyagos nem lesz a tészta.
Konyharuhával letakarva huzatmentes helyre tesszük és duplájára kelesztjük.

Amíg a tészta kel, elkészítjük a töltelékeket a fentebb leírt módon.

A megkelt tésztát kinyújtjuk, nagyon jól lehet kézzel is rásegíteni széthúzogatni, mint a rétest, tehát egy nagyon engedelmes tésztát kapunk, melyet négyzetekre vágunk, majd még így is irányíthatjuk a nagyságát a kívánt méretre.
A nagy négyzetek közepén a fotón látható konyhai eszközt végig gurítjuk, mely mintegy kicakkozza a tészta majdani tetejét. Erre a cakkos részre kerül a töltelék. A tészta két sima oldalát egymásra hajtjuk, majd megfordítjuk a buktát, úgy, hogy felülre kerüljön a cakkozás és szépen tepsibe helyezzük. Ezt mindegyik buktával „eljátsszuk”.
A tepsibe rakást követően újabb kelesztés következik kb. félóra. Ezután megkenjük a buktákat felvert tojással, majd megszórjuk kristálycukorral és előmelegített 190 fokos sütőben szép arany barnára sütjük.

Látta 2883 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Barna Pap Mónika üzente 13 éve

Nagyon kínálják magukat ezek a gusztusos bukták!Gratulálok Ancika!:)

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu