Sütés főzés: almás bukták (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

almás bukták

Almás és túrós táska:

Ezt a receptet Vassné Editke oldalán találtam. Első olvasatra megtetszett, gondoltam gyorsan ki is próbálom.
Némi módosítással nekiláttam a hozzávalók előpakolásához, majd bedagasztásához.

Hozzávalók:
60 dkg. liszt, 11 dkg. porcukor, csipetnyi só, 3 dl. tej, ebből fél dl-ben a 2 dkg élesztő felfuttatva, (az Editke receptjében víz volt, Ő viszont tejport is tett bele), 1 tojás, 6 dkg puha vaj.

Töltelék: Jelen esetben alma és túró volt.

6 db. alma lereszelve, cukorral megdinsztelve, fahéjjal megszórva, darált keksszel összeforgatva, hogy ne legyen olyan leves.
25. dkg túró, egy tojás sárgája, ízlés szerint porcukor, 1 vanilia cukor, egy megsikált narancs reszelt héja, 2 ek. gríz, és az egy tojás fehérje kemény habbá verve és mindezek a túróval lazán eldolgozva.

Elkészítés: egy mélyebb edényben az átszitált lisztet, porcukrot, langyos tejet, tojást, sót és a felfuttatott élesztőt összekeverjük és a robotgép spiráljával jól megdagasztjuk, amíg el nem válik az edény falától és szép hólyagos nem lesz a tészta.
Konyharuhával letakarva huzatmentes helyre tesszük és duplájára kelesztjük.

Amíg a tészta kel, elkészítjük a töltelékeket a fentebb leírt módon.

A megkelt tésztát kinyújtjuk, nagyon jól lehet kézzel is rásegíteni széthúzogatni, mint a rétest, tehát egy nagyon engedelmes tésztát kapunk, melyet négyzetekre vágunk, majd még így is irányíthatjuk a nagyságát a kívánt méretre.
A nagy négyzetek közepén a fotón látható konyhai eszközt végig gurítjuk, mely mintegy kicakkozza a tészta majdani tetejét. Erre a cakkos részre kerül a töltelék. A tészta két sima oldalát egymásra hajtjuk, majd megfordítjuk a buktát, úgy, hogy felülre kerüljön a cakkozás és szépen tepsibe helyezzük. Ezt mindegyik buktával „eljátsszuk”.
A tepsibe rakást követően újabb kelesztés következik kb. félóra. Ezután megkenjük a buktákat felvert tojással, majd megszórjuk kristálycukorral és előmelegített 190 fokos sütőben szép arany barnára sütjük.

Látta 1729 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu