Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A legfinomabb TIRAMISU
Hozzávalók:
25 dkg. mascarpone sajtkrém,
3 tojás,
3 evőkanál cukor (édesítő)
másfél dl. erős - hideg fekete kávé,
másfél dl. hideg tej,
ízlés szerint rum,
1 vaniliás cukor,
20 dkg. babapiskóta.
Elkészítíés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük majd félretesszük. A sárgákat a cukorral (édesítő szerrel) és a vaniliás cukorral - elektromos habverővel - fehéredésig habosra keverjük. Hozzáadjuk a mascarponet, ízlés szerint rumot, vagy amarettot és ezzel együtt kemény, habos krémmé keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből felvert habot.
Az előre lefőzött hideg kávét a tejjel, kevés cukorral összekeverjük, ízlés szerint rummal, vagy amarettoval ízesítjük.
A babapiskótákat egyenként egy kis kanál segítségével a tejeskávéba mártogatjuk (nem áztatjuk) és egy négyszögletes tál alját kirakjuk vele egy sorban. Ezután a piskóta sorra egy réteg krémet teszünk, szépen eligazítva, majd meghintjük kakaóporral. Újból egy sor mártott babapiskótát rakunk, majd ismét krém, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjen egy kicsit.
Közvetlen fogyasztás előtt a tetejét is beszitáljuk kakaóporral.
Ez azért olyan finom, mert nem száraz, igaz, kissé "csúszik", amikor szeleteljük, de az egyáltalán nem probléma.
Nekem az eddig fogyasztottak közül ez a recept vált be a legjobban. Igaz, hogy a szupermarketekben és cukrászdákban árúsított változatok mutatósabbak, de olyan szárazak, hogy azokat csak valami innivaló kiséretében lehet elfogyasztani.
Persze megint csak az a mondás kerül előtérbe, hogy kinek a pap...
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!