Sütés főzés: tiramisu (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

tiramisu

A legfinomabb TIRAMISU

Hozzávalók:
25 dkg. mascarpone sajtkrém,
3 tojás,
3 evőkanál cukor (édesítő)
másfél dl. erős - hideg fekete kávé,
másfél dl. hideg tej,
ízlés szerint rum,
1 vaniliás cukor,
20 dkg. babapiskóta.

Elkészítíés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük majd félretesszük. A sárgákat a cukorral (édesítő szerrel) és a vaniliás cukorral - elektromos habverővel - fehéredésig habosra keverjük. Hozzáadjuk a mascarponet, ízlés szerint rumot, vagy amarettot és ezzel együtt kemény, habos krémmé keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből felvert habot.
Az előre lefőzött hideg kávét a tejjel, kevés cukorral összekeverjük, ízlés szerint rummal, vagy amarettoval ízesítjük.

A babapiskótákat egyenként egy kis kanál segítségével a tejeskávéba mártogatjuk (nem áztatjuk) és egy négyszögletes tál alját kirakjuk vele egy sorban. Ezután a piskóta sorra egy réteg krémet teszünk, szépen eligazítva, majd meghintjük kakaóporral. Újból egy sor mártott babapiskótát rakunk, majd ismét krém, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjen egy kicsit.
Közvetlen fogyasztás előtt a tetejét is beszitáljuk kakaóporral.

Ez azért olyan finom, mert nem száraz, igaz, kissé "csúszik", amikor szeleteljük, de az egyáltalán nem probléma.

Nekem az eddig fogyasztottak közül ez a recept vált be a legjobban. Igaz, hogy a szupermarketekben és cukrászdákban árúsított változatok mutatósabbak, de olyan szárazak, hogy azokat csak valami innivaló kiséretében lehet elfogyasztani.

Persze megint csak az a mondás kerül előtérbe, hogy kinek a pap...

Látta 2223 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ancika!
Nagyon kívánatos a Tiramisud!
Én is kifogom próbálni.
A mindmegettés recept alapján készült Tirumisut is várjuk a Közösség oldalára!
Szép estét kívánok:Edit.

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 14 éve

Én is így készítem a tiramisut,nekünk is ez a variáció jött be.Jól esne egy szelet most belőle.:)))

Válasz

Tóth Andrásné üzente 14 éve

Találtam egy jó tiramisu receptet a mind-megette oldalon.
Ehhez nem kell tojás, csak 2 nagydobozos tejföl ha lehet magas zsirtartalmu ,kevés kávé, rumaroma,kakaó ,babapiskóta.
A krémhez valókat összekeverjük, egy kevés krémet a tál aljára kenünk, utána piskóta, krém, majd megszórni kakakóval. Akkor jó, ha a kakaó nedves lesz. Nagyon finom, higyjétek el, érdemes kipróbálni!

Válasz

Eipl Jánosné üzente 14 éve

Hello! Ma, Szilveszter napján is ezt kérték a gyerekek! Így bejött!

Válasz

Tóth Andrásné üzente 14 éve

Sziasztok! a tojás felhasználásoz szeretnék hozzászólni. Nekünk vannak tyukjaink, saját keltetés, nevelés. Elmondom nektek, nem csak 2 naposan használom fel, hanem később is, most 61 éves vagyok, de nálunk még nem volt semilyen fertőzés. 10napos tojást, ha megültetjük(a férjem foglalkozik vele) mind kikél, tehát életképes. Nem kell ám annyira félni a fertőzésektől, persze felhasználás előtt illik megmosni Puszi mindenkinek

Válasz

Eipl Jánosné üzente 14 éve

Nekem is nagyon bejött, mert egyszerű és finom! Már többeknek átadtam, és ezt készítik :-)

Válasz

Feherne Oläh Kati üzente 14 éve

Enis igy keszitem a tiramisut , nagyon bevält nälunk! Ovatosan nyäron! mert a tojäs friss es nagy a szalmonella veszely, pl. en nyäron ezt nem keszitem.Üdv:Kati

Válasz

Eipl Jánosné üzente 14 éve

Gyerekek! Így csináltam szóról szóra, életem első tiramisuját! Mire lefényképezhettem volna, sajnos elfogyott! Nagyon jó recept! Panni

Válasz

Eipl Jánosné üzente 14 éve

Már mindent beszereztem, csak neki kellene állnom!

Válasz

Magenta - üzente 14 éve

Én sajna csak bolti tojáshoz tudok hozzájutni, illetve hétvégén a piac, de hát ott is ki tudja, mennyi ideig állt már a tojás, hiába mondja a néni, hogy tegnapi. :D

Válasz

További hozzászólások 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu