Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
30 (35) dkg finom liszt, 15 dkg. porcukor + a hintéshez, 15 dkg. darált dió (ezt én elhagytam), 2 cs. vaniliás cukor, 15 dkg. lágy vaj, vagy margarin, 1 nagy evőkanál tejföl, 1 tojás sárgája, 1 citrom reszelt héja, pár csepp leve,1 csipet só, 20 dkg. bármilyen kissé savanykás lekvár (áfonya, málna, ribizli, de nagyon megteszi sárgabarack lekvár is.)
A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
Ezután a tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm. vékonyságúra nyújtjuk és lisztbe mártogatott pogácsaszaggatóval páros számú alakzatokat szúrunk ki belőle (a hulladékot összegyúrjuk, újraformázzuk).
A sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk a korongokat, felének közepét apró szívformával, vagy gyűszűvel kiszúrjuk és 180 'C-os sütőben 10-12 perc alatt halványra sütjük.
A tésztakorongokat rácsra pakoljuk, a teli korongok közepére kevés lekvárt halmozunk, a kiszúrt korongokat pedig (már előtte) megszórjuk porcukorral és a lekváros párjuk tetejére illesztjük, kicsit megnyomva.
Jól záródó fém, vagy műanyag dobozban tárolhatjuk, minél tovább áll, annál puhább, porhanyósabb lesz.
A legfinomabb, egyben legegyszerűbb teasütemények egyike!
A recept eredeti forrása egy réges-régi Nők Lapja újság.
Gyakorlati tapasztalatom:
A hozzávalókat saját ízlésem szerint formáltam. Pl. én a tésztából kihagytam a darált diót, emiatt picivel több lisztet alkalmaztam. A szép, felezett diókat - a látottak alapján is - csak a díszítésnél használtam.
A tésztába egy gondolatnyi szódabikarbónát és pár csepp citromlevet is tettem.
Szerintem ez a verzió egyáltalán nem rontott rajta!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!