Sütés főzés: diós-lekváros vaniliás karika (a kép nem az enyém) (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

diós-lekváros vaniliás karika (a kép nem az enyém)

Hozzávalók:

30 (35) dkg finom liszt, 15 dkg. porcukor + a hintéshez, 15 dkg. darált dió (ezt én elhagytam), 2 cs. vaniliás cukor, 15 dkg. lágy vaj, vagy margarin, 1 nagy evőkanál tejföl, 1 tojás sárgája, 1 citrom reszelt héja, pár csepp leve,1 csipet só, 20 dkg. bármilyen kissé savanykás lekvár (áfonya, málna, ribizli, de nagyon megteszi sárgabarack lekvár is.)

A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
Ezután a tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm. vékonyságúra nyújtjuk és lisztbe mártogatott pogácsaszaggatóval páros számú alakzatokat szúrunk ki belőle (a hulladékot összegyúrjuk, újraformázzuk).
A sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk a korongokat, felének közepét apró szívformával, vagy gyűszűvel kiszúrjuk és 180 'C-os sütőben 10-12 perc alatt halványra sütjük.
A tésztakorongokat rácsra pakoljuk, a teli korongok közepére kevés lekvárt halmozunk, a kiszúrt korongokat pedig (már előtte) megszórjuk porcukorral és a lekváros párjuk tetejére illesztjük, kicsit megnyomva.

Jól záródó fém, vagy műanyag dobozban tárolhatjuk, minél tovább áll, annál puhább, porhanyósabb lesz.

A legfinomabb, egyben legegyszerűbb teasütemények egyike!

A recept eredeti forrása egy réges-régi Nők Lapja újság.

Gyakorlati tapasztalatom:

A hozzávalókat saját ízlésem szerint formáltam. Pl. én a tésztából kihagytam a darált diót, emiatt picivel több lisztet alkalmaztam. A szép, felezett diókat - a látottak alapján is - csak a díszítésnél használtam.
A tésztába egy gondolatnyi szódabikarbónát és pár csepp citromlevet is tettem.
Szerintem ez a verzió egyáltalán nem rontott rajta!

Látta 2114 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 2 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu