Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
1 kg héjában megfőtt és áttört burgonyát elvegyítünk 2 evőkanál olajjal, 20-30 dkg liszttel / attól függően ,hogy mennyire lisztes a burgonya/
1 evőkanál búzadarával, sózzuk és 1 tojással összegyúrjuk.
Ennek a mennyiségnek a felét szilvás gombócnak készítettem el.
A másik feléből készültek a gombás gombócok, amit 2 fajta szósszal ettünk meg.
A fél cm vastagságúra kinyújtott tésztát felkockáztam.
Mindegyik közepébe kevés hagymával, sóval, borssal összepárolt szeletelt gombát tettem, mellé felkockázott trapista sajtot és petrezselyem zöldet raktam.
Gombócokat formáztam belőlük, sós vízben addig főztem, míg a gombóc feljön a víz tetejére és egyet forr.
A fokhagyma mártáshoz kevés vajon lisztet forgattam át , rádobtam 3 gerezd zúzott fokhagymát, felöntöttem kb. 2-3 dl vízzel.
Egy húsleves kockával és kb. 5 dkg reszelt sajttal , borssal ízesítve
készre főztem, 1 dl főzőtejszínnel felöntöttem. Jó sűrűnek kell lennie.
Tálalásnál a párom reszelt sajtot kapott a gombócokra , én petrezselyem zölddel díszítettem.
Lesütött lapockával tettem laktatóbbá az egészet.
De úgy gondolom, hogy hús nélkül is megállja a helyét egy egyszerűbb leves után.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!