Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
* 50 dkg liszt
* 30 dkg Rama
* 2 egész tojás
* 20 dkg porcukor
* 1 dl tej
* 1/2 cs sütőpor
Krém:
* 7 dl l tej
* 35 dkg porcukor
* 10 dkg liszt
* 2 tk kakaópor
* 25 dkg vaj
* 1 cs vaníliás cukor
* kókuszreszelék díszítéshez
1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, majd a tejjel és a tojással meggyúrjuk.
2. 6 kis cipóra osztjuk. A cipókat egyenként kör alakúra nyújtjuk. Vajazott, lisztezett tepsi hátulján világosbarnára sütjük.
3. A lapokat, kihűlés után krémmel töltjük meg.
4. A krémhez a tejből, a lisztből, a kakaóból, a vaníliás cukorból sűrű pépet főzünk. Kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, a kihűlt péphez adjuk, jól elkeverjük.
5. A legszebb lapot kiválasztjuk.15 dkg cukrot pirítunk, vajazott késsel gyorsan rákenjük a lapra. Előtte még egy kést bekenünk vajjal, amivel ügyesen bevagdossuk a kívánt szeleteket a tortánkon. (Később már nem tudnánk, mert a cukor eltörne.) A felvagdosott, cukros szeleteket rápakoljuk a legfelső lapra.
6. A kemény lapok másnapra tökéletesen megpuhulnak.
sütési hőfok:
190°C
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!