Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Tésztához:
* 50 dkg liszt
* 1 tojás
* 3 ek olaj
* 1 kisdoboz natúr joghurt
* 1 tk só
* 3 dkg élesztő
* kb 2,5 dl langyos tej
* 1 tojás (a kenéshez)
Töltelékhez:
* 10 dkg sonkás felvágott (kockára vágva)
* 10 dkg füstölt húsos szalonna (kockára vágva)
* 3 dl tejföl
* 1 ek mustár
* só
* bors
* 10 dkg sajt (kockára vágva)
* 1 fej lila vagy vöröshagyma (apróra vágva)
* kevés szezámmag a tetejére
* pár szem tökmag
1. A tészta alapanyagait összegyúrjuk, dagasztjuk (felfutott élesztővel). Letakarva megkelesztjük kb. 1 óra alatt.
2. Ha megkelt kettévesszük, kör alakúra kinyújtjuk, 4-5 mm-re. Az egyiket vajazott tepsibe tesszük Rákenjük a tölteléket, rátesszük a másik körré nyújtott tésztát. A széleit lenyomkodjuk. A közepét benyomjuk egy nagyobb pogácsaszaggatóval annyira, hogy a formája ott maradjon.
3. Tojással megkenjük. Megszórjuk szezámmaggal. Bevagdossuk a közepéig, cikkekre. Mindegyiken tekerünk egyet.
4. Előmelegített sütőbe tesszük, 190-200c-fokon megsütjük.
sütési hőfok:
200°C
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 napja itt:
Jó szórakozást a klubban!
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Vörös lencse krémleves pirított kenyérkocka, ...
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!