Sütés főzés: Zserbó (hamis) (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Zserbó (hamis)

* 60 dkg liszt
* 25 dkg vaj
* 1 ek zsír
* 3-4 ek porcukor
* 1,5 cs sütőpor
* 1 cs vaníliás cukor
* 1 tk vanília aroma
* tej az összeállításhoz

Töltelékhez:

* 30 dkg darált dió
* 2-3 ek porcukor
* baracklekvár

Csokimázhoz:

* 4 ek víz
* 6 ek cukor
* 3 ek kakaópor
* 8 dkg margarin

1. A tészta anyagait összegyúrjuk. 3 részre osztjuk.(Annyi tej kell hozzá,hogy összeálljon a tésztánk.)
2. Lisztezett deszkán tepsi nagyságúra nyújtjuk az elsőt.
3. Vajazott, lisztezett tepsibe fektetjük. Megszurkáljuk villával.
4. Megkenjük alaposan lekvárral, majd az előzőleg ledarált diót összekeverjük a porcukorral.
5. Megszórjuk a lekvár tetejét úgy, hogy még egy lapra való mennyiség maradjon belőle.
6. Majd a következő lappal ugyanígy járunk el. Nyújtjuk, szurkáljuk, kenjük, szórjuk.
7. A legutolsó lapot, a harmadikat, csak szurkáljuk.
8. Megsütjük. (Akkor jó, mikor a széle barnul.)
9. Mikor kihűlt, elkészítjük a mázat a tetejére. Vizet, cukrot, kakaót összeforraljuk, kevés hűlés után simára keverjük a vajjal.
10. Bevonjuk vele a tésztánkat. (Másnapra lesz tökéletesen megszáradva a teteje.)

sütési hőfok:
180°C

dió lekvár

Látta 1009 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Sályi Tiborné Erzsike üzente 10 éve

Nagyon finom sütemény! Gratulálok:

Válasz

Domján Mária üzente 11 éve

Nagyon finom lehet, és a máz a tetején ragyogó.Gratulálok.Marcsi

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 11 éve

Nagyon szeretem,te is sokat sütsz,főzöl :)

Válasz

burger eva üzente 11 éve

Azt hiszem a tésztából kifelejtetted a lisztet.Különben nagyon jól néz ki

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Sokak kedvence, a máz szép fényes.
Köszönjük

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 3 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu