Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Nagyon szeretek itthon mindenféle kenyeret és péksüteményt sütni.
Ezt a tölcséres péksüteményt mindenki nagyon szereti a családban.
Olyankor szoktam csinálni vacsorára, ha ebédre sült húst csinálok, és akkor hagyok a húsból.
A sült húst apró darabokra cincálom, teszek hozzá majonézt, tejfelt, borsot és a pecsenyeléből.J ól kikeverem.
A kisült tölcsérekbe fejes saláta levelet teszek majd a tölteléket, végül dugdosok bele uborka és paradicsomkarikákat.
Ha marad tölcsér, akkor fagyaszthatjuk is, de másnapra simán is eltehetjük. A lényeg, hogy fogyasztás előtt melegítsük át, mert úgy sokkal finomabb.
A tölcsér hozzávalói:
• 50 dkg finomliszt
• 1 tojás
• 140 g joghurt
• 3 ek. olaj
• 1,5 tk. só
• 1 ek. cukor
• kb. 1,8 dl víz
• 2 dkg élesztő
• + 1 tojás a lekenéshez
Az élesztőt egy kevés cukros vízben felfuttatunk és az összes többi alapanyaghoz öntjük. Bedagasztjuk és duplájára kelesztjük. Feltekerjük lazán a tölcsérekre és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
A tölcséreket alufóliával vonom be és beolajozom mielőtt rátekerném a tésztát.
A tepsiben még sütés előtt egy tojással átkenem a tésztát. A megkent tésztát még hagyom 30 percig kelni, majd 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütöm.
A megsült tésztát még akkor forrón szedem le a formáról.
Ebből az adagból kb. 8 db lesz.
Teszek fel fázisfotókat is.
Jó étvágyat!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!