Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Móni megcsináltam a sajtos kifliket,délelőtt.Nagyon-nagyon finom,mindenkinek ajánlom.Köszi.
Hozzávalók:
50 dkg liszt,
2 db tojás sárgája,
2,5 dl natúr joghurt,
kb. 1 dl tej,
1 tk. cukor,
1 tk. só,
fél dl olaj,
3 dkg élesztő.
Töltelék:
reszelt sajt,
kb. 10 - 15 dkg szobahőmérsékletű vaj,
fél kiskanál só.
Tetejére:
1 tojás,
reszelt sajt.
Elkészítés:
Először kikeverjük a vajat a sóval és félretesszük.
A joghurtot és a tejet a cukorral meglangyosítjuk,belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.Akkor jó amikor halvány barna hab keletkezik a tetején.
A lisztet a sóval elkeverjük majd a felfuttatott élesztővel és a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk.Ha kemény lenne a tészta adjunk hozzá egy kis tejet még,illetve ha túl ragacsos akkor meg egy kevés lisztet tegyünk bele.Pihentetés nélkül (tehát nem kell keleszteni)azonnal 4 gombócra osztjuk a tésztát.Kinyújtjuk mind a 4-et egyforma vékony kör lapokká,ebből kettőnek a tetejét megkenjük a vajjal és ízlés szerinti mennyiségű sajttal megszórjuk.A megkent,sajtozott lapokat beborítjuk a sima tésztával és lenyomkodjuk kicsit őket.Ezután a lapokat 8 cikkre vágtam (16 db lett belőle)és a vastagabb végénél fogva feltekertem őket.Sütőpapírozott tepsibe tesszük őket és hagyjuk a duplájára kelni.Megkenjük a felvert tojással és reszelt sajttal megszórjuk a tetejét mindnek.Hidegen teszem be a sütőbe (addig is kelnek,míg melegszik a sütő)180 fokra állítom a hőfokot és kb. 20 - 25 percig sütöm a kifliket.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!