Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók a kókuszos részhez:
5 dl tej, 5 ek cukor (többet tettem bele, mert édesebben szeretjük), 3 ek liszt, 2 cs vaníliás cukor, 20 dkg kókuszreszelék, 2 tk étkezési zselatin.
Hozzávalók a kakaós részhez:
40 dkg darált keksz, 1,7 dl víz, 15 dkg porcukor, 3 ek holland kakaópor, 20 dkg vaj, rumaroma ízlés szerint.
Elkészítés:
A cukorral felforraljuk a tejet, a lisztet az előzőleg elvett kevés hideg tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tejhez, belekeverjük a vaníliás cukrot és a kevés langyos tejben feloldott zselatint, végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket.
Egy őzgerinc formát folpakkal kibélelünk, és belenyomkodjuk a kókuszmasszát úgy, hogy az oldalára is jusson.
A tetejére hagyjunk belőle.
A vizet, cukrot, kakaót tegyük egy edénybe a vajjal együtt, és 5 percig főzzük. A végén adjuk hozzá a rumaromát, majd jól keverjük el a keksszel.
Rakjuk a fehér masszára a barna részt, végül a tetejét a félretett kókuszos résszel zárjuk.
Hűtőben dermesztjük, amikor már kemény (nálam egy éjszakát pihent a hűtőben) egy tetjére tett tálca segítségével óvatosan kiborítjuk.
Mindig annyit vágjunk le belőle, amennyit egyszerre elfogyasztunk, a többit tegyük vissza a hűtőbe.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!