Sütés főzés: Szezámmagos fehér kenyerem (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5234 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2979 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 546 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5234 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2979 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 546 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5234 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2979 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 546 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5234 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2979 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 546 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Szezámmagos fehér kenyerem

Hozzávalók:
30 dkg finomliszt,
10 dkg rétesliszt,
1 dl kefír,
1 dl víz,
1 evőkanál cukor,
2 dkg élesztő,
1 evőkanál étolaj,
1 kiskanál só.

Elkészítése:
A liszteket egy tálba szitáltam.Ezután beleöntöttem a kefírt és a vizet,rászórtam a sót, cukrot.Belemorzsoltam az élesztőt.Végül az étolajat tettem bele. Mindezt a dagasztóspirállal összedolgoztam.Amikor már szép sima volt a tészta, beliszteztem, letakartam konyharuhával és a duplájára kelesztettem.Ezután egyszer átgyúrtam formáztam. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, bevágtam a tetejét.Lekentem vízzel, vigyázva, hogy a vágásra ne kerüljön .Megszórtam szezámmaggal és az akkor begyújtott sütőbe tettem.Egy kisebb lábasba vizet öntöttem és azt a tepsi mellé helyeztem párologtatni. Kb. 45 perc múlva készen lett a szép ropogós kenyerem. Ezt a kenyeret fél adagból készítettem.

Látta 748 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kelemen Krisztina üzente 8 éve

Kedves Erzsike! Köszönöm szépen a választ, mindenképp meg szeretném sütni ezt a kenyeret, remélem sikerül :) szép napot! Kriszta

Válasz

Kedves Kriszta ! Nekem egy 20 éves Olimpia gáztüzhelyem van.Így sajnos nem tudom megmondani, hogy hány fokon sütöttem .Először mindig teljes lángon alsó rácson, majd amikor már a teteje kezd pirulni, akkor kicsit leveszem a hőfokot.A sütőben legyen víz párologtatni. Néha hurkapálcával kitámasztom a sütőajtót. Ennyit tudtam segíteni,Köszönöm a dícséretet !

Válasz

Kelemen Krisztina üzente 8 éve

Kedves Erzsike! Meg szeretném kérdezni, hogy ezt a gyönyörű kenyeret, a guszta zsemléket gázsütőben hány fokon kell sütni? Köszönöm a választ. Kriszta

Válasz

Ezt a kenyeret eddig a kenyérsütőgépben készítettem. Ma próbáltam először sütőben sütni,szerintem sokkal finomabb lett,mint a gépi.Ízre is teljesen más.Nagyon finom!Köszönöm a szép szavakat!

Válasz

molnár veronika üzente 8 éve

Ez igen!Ügyes vagy Erzsike!

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 8 éve

Gyönyörű Erzsike! ugyanúgy készítetted mint a fehér kenyeret?

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu