Sütés főzés: töki pompos (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

töki pompos

Tésztához:

1 kg liszt
1 egész friss élesztő
5 dl víz
1 teáskanál cukor
1 evőkanál só

Feltéthez:

1 nagy pohár tejföl
1-2 fej lila- és vöröshagyma
egy darabka füstölt szalonna apró kockára vágva
30 dkg sajt


Az élesztőt 1,5 dl meglangyosított vízben a cukorral felfuttatjuk.
A felfuttatott élesztőt összedolgozzuk a maradék vízzel, liszttel és a sóval.
Majd félretesszük egy langyos helyre és kb másfélszeresre kelesztjük.
Ezután a tésztát kettévesszük, és a tepsibe simítjuk.
Majd megkenjük tejföllel, rárakjuk a feltétet (hagyma, szalonna), és kb 20 perc alatt készre sütjük.
Én most mindenfélét raktam rá, ami a hűtőben volt, kolbászkarikákat, szalámit, még hagymaszárat is szórtam rá.
Amikor ropogósra sült, akkor feldaraboltam, és szórtam rá reszelt sajtot. Én nem sütöttem rá a sajtot, mint ahogyan szokták, csak rászórtam, tejfölös majonézes szósszal meglocsoltam, és színes salátával tálaltam.
Valami mennyei finom lett!

kelt

Látta 795 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Fehérné Katalin üzente 13 éve

Én a tejfölbe fokhagymát teszek és úgy kenem meg a tésztát,azután apróra vágott kenyérszalonnát , majd bacon szalonnát szórok rá, és parasztkolbászt mint te csak azt is apróra vágom, majd a hagyma és a reszelt sajt. megsütöm egyben mindennel, és nagyon finom.
Még egy titok a tésztába teszek kb 1/2- 1 dl olajat mert így nem szárad ki a széle sem. lehet melegíteni is és nem szárad ki olyan mintha most sült volna, hiába van a sok zsíros feltét a tésztába fontos az olaj, vagy zsiradék.
Próbáljátok ki így is.
Jó étvágyat hozzá

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Juj ez nagyon guszta így reggel is lecsúszna.
Megvan a mai ebéd, csak levest kell hozzá még kitalálnom.
Köszönöm

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 6 napja itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:

A mai ebédünk: Alma leves, csirkemell roston, gombás...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Husgomboc_leves-001_2196384_5249_s

Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:

A mai ebédünk: paradicsom leves pirított kenyérkockával, ...

Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:

A mai ebédünk: Zöldborsó leves, diós metélt tészta ...

Kőszeghy Anna 4 hete új képet töltött fel:

Disznotoros_tal_2196087_7315_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu