Sütés főzés: töki pompos (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

töki pompos

Tésztához:

1 kg liszt
1 egész friss élesztő
5 dl víz
1 teáskanál cukor
1 evőkanál só

Feltéthez:

1 nagy pohár tejföl
1-2 fej lila- és vöröshagyma
egy darabka füstölt szalonna apró kockára vágva
30 dkg sajt


Az élesztőt 1,5 dl meglangyosított vízben a cukorral felfuttatjuk.
A felfuttatott élesztőt összedolgozzuk a maradék vízzel, liszttel és a sóval.
Majd félretesszük egy langyos helyre és kb másfélszeresre kelesztjük.
Ezután a tésztát kettévesszük, és a tepsibe simítjuk.
Majd megkenjük tejföllel, rárakjuk a feltétet (hagyma, szalonna), és kb 20 perc alatt készre sütjük.
Én most mindenfélét raktam rá, ami a hűtőben volt, kolbászkarikákat, szalámit, még hagymaszárat is szórtam rá.
Amikor ropogósra sült, akkor feldaraboltam, és szórtam rá reszelt sajtot. Én nem sütöttem rá a sajtot, mint ahogyan szokták, csak rászórtam, tejfölös majonézes szósszal meglocsoltam, és színes salátával tálaltam.
Valami mennyei finom lett!

kelt

Látta 774 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Fehérné Katalin üzente 12 éve

Én a tejfölbe fokhagymát teszek és úgy kenem meg a tésztát,azután apróra vágott kenyérszalonnát , majd bacon szalonnát szórok rá, és parasztkolbászt mint te csak azt is apróra vágom, majd a hagyma és a reszelt sajt. megsütöm egyben mindennel, és nagyon finom.
Még egy titok a tésztába teszek kb 1/2- 1 dl olajat mert így nem szárad ki a széle sem. lehet melegíteni is és nem szárad ki olyan mintha most sült volna, hiába van a sok zsíros feltét a tésztába fontos az olaj, vagy zsiradék.
Próbáljátok ki így is.
Jó étvágyat hozzá

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Juj ez nagyon guszta így reggel is lecsúszna.
Megvan a mai ebéd, csak levest kell hozzá még kitalálnom.
Köszönöm

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu