Sütés főzés: gyros pitában (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

gyros pitában

Gyros husi:
Én most sertéshúsból és csirkehúsból is készítettem gyros husit, külön természetesen, mert a csirkehús hamarabb kész van. Jó sok hagymát megdinszteltem olajon, erre tettem a husit, amit előtte csíkokra vágtam. Kicsit lepirítottam, majd fűszereztem fél csomag gyros fűszerkeverékkel, (a másik felét a csirkéhez tettem) sóval, borssal, három gereszd zúzott fokhagymával.

Gyroshoz pita:

50 dkg liszt
3 dkg élesztő
3 dl langyos víz
1 tk cukor
3 tk só
2-3 ek olívaolaj, vagy sima olaj
A cukrot elkeverjük a langyos vízzel, és belemorzsoljuk az élesztőt.
A lisztet egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a sót.
Az élesztős vízhez keverjük az olívaolajat, a liszthez adjuk, és lágy tésztát gyúrunk belőle.
Letakarva egy fél óra alatt duplájára kelesztjük.
Átgyúrjuk, majd 8 darab zsömlécskét készítünk belőle. 5-10 perc pihentetés után 12-15 cm átmérőjű lapos kerek formákat nyújtunk belőle, ruhával letakarjuk, 10 percet pihentetjük még, hogy kellően megkeljen.
Ezt követően előmelegített sütőben, 2-3 darab pitatésztát a rácsra téve 5-6 perc alatt megsütünk
De ha tepsibe rakjuk, úgy is megsül.

Szósz:

Egy nagy tejfölt elkeverünk bőven majonézzel, és egy gerezd fokhagymát is nyomunk bele, egy pici sóval ízesítjük.

Csípős szósz:

Az előbbi szószhoz teszünk még egy kis csilipaprikát, vagy erős Pistát, és egy pici borsot, de pirosarannyal sem rossz.

Mindenféle finom zölddel tálaltam:

paradicsom, uborka, lilakáposzta, lilahagyma, zöldhagyma a kertből,
és paprika.

Látta 967 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Hegedüs Marianna üzente 13 éve

Én is készítek pitát de a csípös önteten már gomdolkodtam most ezt is adok hozzá köszike.

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 13 éve

Nagyon gusztusos!Imádjuk a gyrost.Kipróbálom a szószreceptedet,nagyon tetszik.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon jó ötlet tőled így egyben minden hozzávalót megmutatsz nekünk.
Mióta készülök rá, hogy ezt is megcsinálom, gyrost már készítettem csak sült burgonyával, a pita elmaradt.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 6 napja itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:

A mai ebédünk: Alma leves, csirkemell roston, gombás...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Husgomboc_leves-001_2196384_5249_s

Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:

A mai ebédünk: paradicsom leves pirított kenyérkockával, ...

Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:

A mai ebédünk: Zöldborsó leves, diós metélt tészta ...

Kőszeghy Anna 4 hete új képet töltött fel:

Disznotoros_tal_2196087_7315_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu