Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Légrádiné Czeglédi Erzsike receptje alapján készitettem.
Hozzávalók:60 dkg liszt,4 dkg élesztő,tojásnyi zsír,3 tojás, 6 dl tej, 3 evőkanál cukor, csipetnyi só.
Elkészítése: A lisztet egy mély tálba szitáljuk, meglangyosítjuk.
2 dl langyos tej +élesztő +1 evőkanál cukor +2-3 evőkanál liszt = ez lesz a kovász.
Ehhez adunk majd egy egész tojást +2 tojás sárgáját +2 evőkanál cukrot +csipet sót =ezt felverjük habosra.Utána hozzáadjuk a liszthez,és annyi langyos tejet adunk hozzá, amennyit felvesz.25 percig verjük, vagy dagasztjuk így.Közben hozzáadjuk a langyos zsírt.Ha szép hólyagos a tésztánk, kevés liszttel megszórjuk és letakarjuk,kelesztjük.Ezután könnyedén átgyúrjuk és még 10 percig kelesztjük.Végül hüvelykujjnyi vastagra kinyújtjuk, lisztezett fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Lisztezett konyharuhán letakarva 20 percig pihentetjük. Nem forró, bő zsírban először lefedve, majd megfordítás után fedő nélkül sütjük. Papírtörlőre szedjük, porcukorral meghintjük .
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 5 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!