Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Nos itt a recept:)
Tészta:
25 dkg liszt
10 dkg pcukor
5 dkg margarin
1 tojás
1 tojássárgája
1 ek méz(elhagyható)
1 ek rumaroma(elhagyható)
1 kk szódabikarbóna
Vanília krém:
6 dl tej
2 vanília pudingpor
20 dkg margarin
15 dkg pcukor
2 cs vaníliás cukor
3 tojássárgája(valamikor kihagyom)
2 ek liszt
Tejszín:5 dl habtejszín(megglét használom)
2 habfixáló
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a tepsi hátulján két lapot sütünk.
az egyiket felkockázzuk mikor kisült akkora szeletekre vágjuk amekkora sütiket akarunk.
Krém:
A pudingot keverjük össze a liszttel majd adjuk hozzá a tojássárgákat és lassan adagolva,folytonos keverés mellett a tejet.Addig főzzük lassú tűzön amég be nem sűrűsödik.Majd hűtsük ki.
A margarint keverjük ki a cukorral majd keverjükössze a pudingos krémmel.
Az egész lapot tegyük tálcára,erre rakjuk a sárga krémet,majd a fixálókkal felvert tejszínt.
Ezután a tejszínre a kockákra vágott sütilapot sorba rakjuk,kicsit hűtőbe állni hagyjuk kb 1 órát,de van mikor nálunk egyből fogyasszák,viszont akkor még picit ropogós a tészta:)
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!