Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Húgomhoz babalátogatóba készült ez az egyszerű torta.Mivel magában nem túl mutatós süti így kis vajkrémmel dobtam fel.
24 cm-es formába 3 tojásos piskótát sütünk.
Krém:2 tasak vaníliapudingport fél liter tejben keményre főzünk.Amint levettük a tűzről beleolvasztunk 10 dkg étcsokit.
10 dkg porcukrot 20 dkg margarinnal kikeverünk s a már langyos krémhez adjuk.Majd lecsepegtetett meggyet és rumot adunk hozzá ízlés szerint.
Ezt rárakjuk a piskóta tetejére,majd gőz felett egy tábla bevonó csokit olvasztunk s ezzel borítsuk.
A kis cipőt ismét szabad kézzel készítettem marcipánből,jobban sikerült mint a másiknál,ami jobban papucsra hasonlít:)Vajkrémet készítettem amit enyhén zöldre színeztem.
Vajkrém,nagyon könnyű vele dolgozni,színezni is jól lehet,főleg torták bevonására de virágdíszekhez is jó.
250 ml puha margarin,1 vaníliáscukor,3-5 ek tej,víz vagy tejszín.50 dkg porcukor,esetleg csipet só mi megtöri az édes ízt.Ha ízesítjük aromával kevesebb folyadékot adjunk hozzá.
Az alapanyagokból mixerrel sűrű krémet készítünk.Jó minőségű krémhez legalább 10 percig kell keverni.Ha netán keménynek véljük lehet még folyadékkal higítani.
A kemény sűrű mázból jól lehet virágokat készíteni,torta bevonásához közepes sűrűségű krémet készítsünk.
Ha ezzel a krémmel tortát vonunk és néhány órát szobahőmérsékleten hagyjuk akkor a külső felülete megszilárdul.Zsírpapírt fektethetünk rá s késsel elegyengethessük.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!